Hirdetés

A Falcon Northwest mikrotoronyban szállítja majd a virtuális valóságot

A virtuális valóság a következő év elején szinte biztosan beindul. Az Oculus Rift ugyanis ekkor jelenik meg, így az is érhető, hogy a PC-s gyártók elkezdték a felkészülést a piac lefedésére, hiszen a PC-s játékosok keménymagja szeretne részese lenni az újszerű élménynek. A nemrég megrendezett VRLA Summer Expón kiderült, hogy a Falcon Northwest szállítja majd az első, ténylegesen virtuális valóságra ajánlott teljes konfigurációt, amely a vállalat Tiki dizájnjára épül.

A Tiki egy olyan, mindössze 4 hüvelyk széles és 13 hüvelyk magas mikrotorony, amelyben erős hardverek dolgoznak, már a mostani konfigurációkban is, de a virtuális valósághoz ezek is fejlődnek. Ezzel kapcsolatban megtudtuk, hogy az alap szempontjából választható lesz a mostani Haswell és Haswell-E mellett a Broadwell kódnevű fejlesztés is, és persze a Core modellek mellett megmarad a Xeonok beszerelésének lehetősége – persze jelentős felár mellett. Természetesen a Broadwell processzorok drágábbak lesznek, mint a Haswell megoldások, továbbá később a Skylake processzorok igénylése is lehetőséggé válik.

A grafikus vezérlő szempontjából a virtuális valóságra tervezett Tiki verzió NVIDIA GeForce-ról AMD Radeonra vált, méghozzá a megjelenés előtt álló leggyorsabb Fury megoldásra, amelyen két darab Fiji kódnevű lapka dolgozik majd. A GeForce és a Quadro opciók megmaradnak, de ezek a konfigurációk nem a virtuális valósághoz készülnek, hanem átlagosabb igényekre. Természetesen a rendszer része lesz az AMD LiquidVR csomagja.

A virtuális valósághoz tervezett Falcon Northwest Tiki sajnos nem lesz olcsó mulatság. Legjobb kiépítésben a rajta lévő árcédula tízezer dollárnál is nagyobb összeget mutathat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés