Hirdetés

Tiszteletét tette az új csúcs-Radeon az idei VRLA-n

Az AMD fél évvel korábban leplezte le, hogy érkezik egy „dual Fiji + HBM” kódnevű VGA, amely többek között már működött az E3-on a Quantum projekt kapcsán összeszerelt gépekben. Eredetileg a vállalat a startot az előző évre tervezte, de már az előző hónap elején megírtuk, hogy az újdonság a VR headsetek mellé érkezik. Ezt az AMD egy hónapja hivatalosan is megerősítette, ugyanakkor az idei VRLA-n azért tiszteletét tette a termék, méghozzá a Falcon Northwest Tiki nevű mikrotornyában gondoskodott a HTC Vive-on lejátszott demók futtatásáról.

A bemutatókon a Falcon Northwest Tiki, illetve a „dual Fiji + HBM” kódnevű VGA is késznek tűnt, ami persze reálisnak tűnik annak fényében, hogy a tervezett megjelenés stratégiai szempontok alapján napolták el az érintettek. Ez már csak azért is lényeges, mert amíg a normál környezetben a két GPU inkább hátrányos, addig a virtuális valóságban pont, hogy előnyös, hiszen a sebességet növelése mellett a késleltetést is csökkenti.

A VRLA-ról származó adatok alapján úgy néz ki, hogy a korábbi pletykák is megalapozottak, így a dual Fiji + HBM” kódnevű újdonság valamivel több mint két darab Radeon R9 Nano VGA erejét fogja felkínálni egy nyomtatott áramköri lapon.

Előzmények

Hirdetés