Hirdetés

Az EVGA bevizezte a GeForce GTX 680-at

Az EVGA az első gyártó, amely bevizezi a nemrég megjelent GeForce GTX 680-as VGA-t. A Hydro Copper jelzésű termék a referenciakártyák nyomtatott áramköri lapjára épül, de a jobb tuningolhatóság érdekében a vállalat az eredeti megoldásokról lehagyott fázist pótolja, így a vízhűtő alatt négy helyett már öt fázis gondoskodik a GPU tápellátásáról. Ezzel egyetemben a kártya egy 6 és egy 8 tűs csatlakozóból szerezheti az energiát, ami az alkalmazott gyári tuning szempontjából fontos.

A GK104-es lapkára épülő termék 1536 CUDA magja 1150 MHz-en, míg a 2 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív 6,3 GHz-en üzemel. A GPU Boost a gyártó állítása szerint átlagosan 1215 MHz lesz. A gyári tuning elég alaposnak tűnik, hiszen az NVIDIA 1006 MHz-es mag- és 6 GHz-es effektív memória-órajelet ajánl.


[+]

Az EVGA a kártya hátlapján nem változtatott, így továbbra is két darab dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2 HBR2 interfész található rajta. A Hydro Copper nevű vízhűtőt a vállalat kifejezetten a termékhez igazította, és a cég mérései szerint 50%-kal jobb hőmérsékleti adatokat produkál a rendszer a gyári léghűtéshez képest. Szintén alapfelszereltség az exkluzív backplate borítást, ami a kártya hátulját védi, illetve hűti.

Az EVGA GeForce GTX 680 Hydro Copper gyenge pontja az ára. A termék 700 dollárba kerül, ami nem kevés pénz, bár a vízhűtővel felszerelt VGA-k sosem az alacsony árcéduláról voltak híresek. A Hydro Copper vízhűtő egyébként 160 dollárért külön is megvásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés