Hirdetés

Édes brutalitás: Colorful iGame GeForce GTX 680 Kudan

Jó szokásához híven újfent egy egyedi megoldással jelentkezik a kínai Colorful, mely gyártó már az iGame GeForce GTX 560 Ti Kudan esetében is bizonyította, hogy nem idegen tőle az extrém tuning még akkor sem, ha az komoly átalakítással jár. Hasonlóképpen jártak el a nemrég bemutatott GK104-es GPU köré épített GeForce GTX 680 esetében is, mely kisebb társához hasonlóan alapos átalakuláson ment keresztül.


(forrás: TechPowerUp) [+]

A hatalmas (820 x 165 x 140 mm-es dobozban érkező, három kártyahelyet is elfoglaló 2 GB-os fedélzeti memóriával ellátott iGame GTX680-2G Kudan egy teljesen egyedi, a gyártó által Silver Plated Technology-nak becézett nyomtatott áramkori lapra épül, melyre összesen 8 tápellátó fázist és egy uP6208AM PWM vezérlőchipet integráltak. A vállalat alapjáraton 1008, illetve 6008 MHz-es mag- és effektív memória-órajelről beszél, mely értékek lényegében megfelelnek a referenciaparamétereknek, de a kártya kapott egy úgynevezett Turbo BIOS-t is, aminek aktiválásával az előbbi paraméterek 1059 és 6008 MHz-re ugranak.


(forrás: TechPowerUp) [+]

Az extráknak azonban itt még nincs vége, ugyanis a csomag része a Monster BIOS is, ami csak abban az esetben aktiválható, ha a termékhez mellékelt Power-kitet is felhasználja a vásárló. A Power-Kit az eredetileg nyolcfázisú tápellátást még hat fázissal toldja meg, aminek következtében az előző bekezdésben taglalt órajelek rendre 1110 és 6208 MHz-re nőnek.

 

Power-kit: plusz 6 fázis
Power-kit: plusz 6 fázis (forrás: TechPowerUp) [+]

A kártya a Shark Bionic fantázianévvel megáldott hűtődizájnnal érkezik, ami két darab 80 mm-es és egy darab 90 mm-es ventilátort takar, melyek alatt tíz darab 6 mm-es hővezető cső gondoskodik az optimális hűtésről, valamint egy 3 mm vastag acéllap is került a termék hátoldalra, mely szintén a hűtést szolgálja. Amennyiben a vásárló ki akarja használni a Power-Kit adta plusz teljesítményt, érdemes felszerelni a csomagban található kiegészítő Air-kit hűtést, mely további 5 darab, egyedileg variálható pozícióval rendelkező hőcsöves hűtőbordát állít szolgálatába.


(forrás: TechPowerUp) [+]

Természetesen nem hiányozhat a csomagból a Color-kit sem, mely lényegében nyolc akrilfestéket és néhány ecsetet jelent, amivel a felhasználó igény szerint egyedivé teheti (kvázi kifestheti) a hűtést borító vázat.


(forrás: TechPowerUp) [+]

Sajnos a gyártó fogyasztási adatokat egyelőre nem közölt, és az árat sem hozta nyilvánosságra, de felbukkanása első körben Ázsiában várható, és a VGA majd csak ezt követően jelenik meg máshol.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés