Hirdetés

Mutatós és jól felszerelt lett a Google új Pixel notebookja

A Google új notebookjának, egészen pontosan Chrome OS-t futtató Chromebookjának érkezése már egy ideje nem titok, de 1-2 dolgot leszámítva nem lehetett tudni, hogy pontosan mit főznek a keresőóriás konyhájában. Nos a várakozásnak vége, a Google bemutatta a legújabb, házon belül készülő Chromebookját, az új Pixelt.


[+]

A legfontosabb változás, hogy kívül nincs változás, vagyis csak minimális, ugyanis a fémház dizájnját nem nagyon módosították a korábbi modellhez képest. A 297,7 x 224,55 x 15,3 mm-es méretekkel rendelkező, 1,5 kg-os masina formavilágát egyébként a 12,85"-es, 2560x1700 képpontos (239 ppi pixelsűrűségű) érintőkijelző is meghatározta, ami széles betekintési szöggel és 400 cd/m² fényerősséggel operál.


[+]

Az igazi újítások inkább a motorházban találhatóak, ezek közül pedig a legfontosabb a 12 órás üzemidő, ami az új Intel Core i5 (i5-5200U) és i7 (i7-5500U) processzoroknak is köszönhető. Apró érdekesség az akku kapcsán, hogy a fedélen lévő színes csík töltöttség-visszajelzőként is funkcionál, ha duplán megérintjük, illetve gyorstöltés funkcióval is rendelkezik: 15 perces töltéssel 2 órán át használhatjuk a gépet.


[+]

Processzortól függően 8 vagy 16 GB RAM, valamint 36 és 64 GB-os SSD kerül az új Pixelekbe, ami notebookba kevés, de egy Chromebookba elég, és SD-kártyával meg lehet toldani. Egyéb kiegészítőkből sincs hiány, 720p felbontású nagy látszószögű kamera, AC-s Wi-Fi és Bluetooth 4.0, sztereó hangszóró és beépített mikrofon, és mindehhez hozzávehetjük a háttérvilágított billentyűzetből és mart üveg trackpad párosból álló beviteli részleget is.


[+]

A bemenetekkel sem bántak túl szűkmarkúan, ugyanis jutott rá két darab a hagyományos USB 3.0-s aljzatból, míg a USB Type-C típusú konnektorból pedig kettővel is felszerelték; egyet a jobb, egyet a bal oldalára építettek be. Ez azért is fontos, mivel a masina töltése ezen keresztül valósítható meg, illetve ugyanez használható átalakítóval DisplayPort és HDMI képkimenetként is, tehát a kettő a minimum, de ennek hozománya az is, hogy megválaszthatjuk, hogy adott esetben melyik oldalon szeretnénk a töltőt csatlakoztatni.

Mindezért a Google 1000 dollárt kér, míg az erősebb, LS jelzésű változatért pedig 1300 dollárt számít fel, és bár a gépnek magyar nyelvű oldala is van, régiónkban mégsem engedi megvásárolni. Ezért megkapjuk a hardvert és a Chrome OS operációs rendszert, ami koncepció tekintetében vajmi keveset változott, továbbra is a webes és felhős szolgáltatásokra koncentrál, illetve néhány Android app is elérhető már rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés