Hirdetés

Érkezik a Toshiba legújabb üzleti notebookja

Nemcsak a vállalat saját modellválasztékát tekintve, hanem – legalábbis a Toshiba állítása szerint – más márkák kínálatához hasonlítva is a ma kapható egyik legmegbízhatóbb, legbiztonságosabb üzleti noteszgép-széria a japán vállalat most bemutatott Tecra A8-as családja, mely ettől a hónaptól kapható – egyelőre csak a tengerentúlon.

A Tecra A8-as notebookok a Toshiba néhány más üzleti kategóriás gépéhez hasonlóan nem elsősorban a száraz technikai specifikációkkal igyekeznek felhívni magukra a figyelmet, ebben a szegmensben ugyanis a teljesítménynél esetenként fontosabb szerephez jut az adatbiztonság, illetve a tartósság. A Tecra A8 család tagjait ennek megfelelően felvértezték a Toshiba kissé semmitmondó nevű, de annál tartalmasabb, EasyGuard Technologies összefoglaló néven illetett csomaggal, mely alapvetően eme két fő területen igyekszik többet nyújtani az átlagnál.

Az EasyGuard lényegében egy fizikai, illetve egy adatvédelmi mechanizmust, rendszert foglal magában, azaz a Tecra A8-as gépek megerősített házat, cseppálló billentyűzetet kapnak, valamint ütés- és rezgéselnyelő elemek sorát tartalmazzák, ezzel elsősorban az értékes adatokat tartalmazó merevlemezt védve a fizikai sérülésektől. A széria tagjait mindezek mellett többek közt ujjlenyomat-azonosítóval, fejlett jelszókezelővel, valamint Secure Digital memóriakártyákra alapuló azonosítási rendszerrel (SD Token) látják el.

Az új Tecra noteszgépekbe Celeron M vagy Core Duo processzorok kerülhetnek egy ATI vagy Intel lapkakészlet mellé (ezek integrálják a grafikus vezérlőt is). A gépek 15,4 hüvelykes képátlójú kijelzője WXGA (1280x800 pixeles) felbontású képet jelenít meg, a drágább modellek fényes felületű, úgynevezett TruBrite TFT-vel érkeznek. A noteszekbe 512 MB vagy 1 GB memóriát építenek, a merevlemez kapacitása 60-100 gigabájtig terjed, a DVD-író minden elterjedt formátumot kezel, a DVD-RAM-ot is ideértve. A vezeték nélküli hálózati vezérlő, illetve a gigabites vezetékes LAN mindegyik modellnél alapfelszereltség.

A Toshiba új üzleti noteszei a nagy kijelzőnek és a megerősített váznak köszönhetően meglehetősen masszívra sikeredtek; a 36,8 x 26,8 x 2,9-3,7 centiméteres befoglaló méretekkel rendelkező gép tömege 2,9 kilogrammról indul. A gép a gyártó szerint kicsivel több, mint 4 órán át működik a gyári, hatcellás akkumulátorról. A Tecra A8 széria 699 dolláros induló áron kerül forgalomba az Egyesült Államokban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés