Hirdetés

A magyar noteszgéppiac élére tör a Toshiba

A Toshiba Europe GmbH számítógép üzletága idén május elsejétől markánsabb jelenlétet képvisel hazánkban, így egyetlen korábbi partnere mellett ettől a naptól a Ramiris Rubin Zrt. is a vállalat értékesítési hálózatának részévé vált. A nagykereskedés notebookok, kiegészítők és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások értékesítési jogával rendelkezik. A megállapodás részleteiről a mai napon tájékoztatták a sajtó képviselőit, némi technológiai fejtágítással egybekötve.

 

„Az elmúlt két évben a Toshiba mobil termékei iránt rendkívüli érdeklődést tapasztalt Magyarországon. Nagyra becsüljük meglévő disztribútorunk, a Technotrade erőfeszítését, mellyel ezt az eredményt elérhettük. Az új disztribútor, a Ramiris Rubin Zrt. kinevezésével piacunk növelésére, ügyfélbázisunk kiterjesztésére nyílik lehetőségünk” – mondta a sajtótájékoztatón Andrzej Kuzniak, a Toshiba Europe GmbH számítógépes divíziójának közép- és kelet-európai regionális vezetője. „A Ramiris Rubin kiterjedt ügyfélkörével új lehetőséget nyit a Toshiba előretörésére ezen a rendkívül gyorsan növekvő piacon” – tette hozzá Kuzniak.

Az értékesítési vezető előadásából kiderült, hogy a vállalat a kissé álmos kezdés után nagyon komolyan kívánja venni magyarországi jelenlétét, így már idén a Toshiba noteszgépek piaci részesedésének drasztikus növekedését várják, melyet az új és a régi értékesítési partner, illetve a hamarosan létrejövő hivatalos Toshiba-képviselet hathatós együttműködésétől remélnek. A regionális vezető szerint reális esélye van annak, hogy a Toshiba idén év végére eladások tekintetében a három vezető noteszgépmárka egyikévé váljon, jövőre pedig piacelsőséget érjen el. Kuzniak mindemellett lapunk kérdésére elmondta, hogy vállalata legerősebb lokális konkurensének az évek során rengeteget fejlődött Asust tartja, jóllehet a tajvani gyártó magyarországi piaci részesedése esetenként jelentősen elmarad a listavezető, egymást folyamatosan előzgető Fujitsu Siemens, Acer és HP mögött.

A sajtótájékoztatót technológiai bemutató követte, az újságírók itt főképp a Toshiba noteszgépek innovatív és bőséges szoftverkínálatával, valamint biztonsági szolgáltatásaival ismerkedhettek, a sajtó képviselői mindemellett hazánkban itt láthatták először a CeBIT-en kiállított, HD DVD-olvasóval felszerelt Qosmio Q30-as multimédiás noteszgépet (a csúcsgép csak vendégségbe jött hazánkba, itthon csak hónapok múlva kerül forgalomba).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés