Hirdetés

Toshiba tábla-PC szumósoknak

A Toshiba a minap bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik egyre nagyobb népszerűségnek örvendő tábla-PC-forma gépeinek legújabb típusa, a Tecra M7. Az új típus egyik fő vonzereje lehet, hogy ebbe a hordozható számítógépbe már kétmagos Intel processzort szerelnek, az ultrahordozható tabletek híveinek ugyanakkor rossz hír, hogy a Tecra M7 inkább a kommersz kategóriát erősíti átlagos noteszgép-méreteivel és csaknem 3 kilogrammos tömegével.


Forrás: www.ixbt.com

 

 

 

A Toshiba Tecra M7-et 1,83 GHz-en ketyegő, Core Duo T2400 típusú CPU-val és alapkiépítésben 512 MB memóriával szerelik (utóbbi bővíthető egészen 4 GB-ig), szériatartozék egy 80 GB-os merevlemez, illetve egy kétrétegű lemezek megírására is képes DVD-író, továbbá egy 6 az 1-ben kártyaolvasó. A Tecra M7 széles képarányú 14,1 hüvelykes, WSXGA (1440x900 pixeles) felbontású érintésérzékeny kijelzőjének meghajtásáról egy 128 MB dedikált memóriával, illetve 128 MB TurboCache memóriával gazdálkodó NVIDIA Quadro NVS 110M grafikus motor gondoskodik. A gép kommunikációs rendszerét a hagyományos, vezetékes megoldásokon (modem, gigabites Ethernet-vezérlő) túl Bluetooth modul és WLAN-vezérlő teszi teljessé.

A gép 34,8 x 26 x 3,9 centiméteres befoglaló méreteivel egyáltalán nem tekinthető aprónak, ráadásul ehhez a mérethez 2,79 kilogrammos tömeg társul, ami a (kézben tartott) tábla-PC-használatot hosszú távon rendkívül kényelmetlenné teheti. A Tecra M7 inkább a helyhez kötöttebb mobil felhasználókat célozza, a tömegen és a méretadatokon túl legalábbis erről árulkodik, hogy a gép akkumulátorról mindössze három óra tizennyolc percet képes működni a gyártó adatai szerint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés