Hirdetés

Energiatakarékos processzort fejleszt a Broadcom

A Broadcom bejelentette, hogy egy új, rendkívül alacsony fogyasztással rendelkező lapkát tervez, melyhez az ARM technológiáit kívánja felhasználni. Már a nemrég bemutatott Crystal HD chipekből is látszik, hogy a vállalat erős érdeklődést mutat a netbookok és a smartbookok piaca iránt, így csak idő kérdése volt, mikor rukkolnak elő nagyra törő terveikkel.


A Cortex-A9 prototípusa

Az új chip a Broadcom elmondása alapján a Cortex-A9 MP Core nevű fejlesztésre fog épülni, melynek felépítéséről nemrég bővebben is beszámoltunk. A processzormagok az ARM NEON SIMD technológiával lesznek felvértezve, ami egy olyan lebegőpontos egység, mely speciálisan a H.264 vagy az MP3 tömörítésű médiafolyamok kezelését segíti.

A Broadcom új fejlesztése a TSMC 40 nm-es gyártósorain fog készülni, és Windows CE, Linux, valamint Google Android vagy Chrome OS rendszereket lesz majd képes futtatni. A vállalat versenytársa a Qualcomm és az NVIDIA lesz. Előbbi a Snapdragon, míg utóbbi a Tegra új generációs változataival veszi majd fel a versenyt ellene.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés