Hirdetés

Full HD-ben a víz alatt

Nem is olyan régen, még az volt a nagy szám, ha egy kamera képes volt Full HD felbontásban rögzíteni, most meg már lassan ott tartunk, hogy akkor vonjuk fel kérdőn a szemöldökünket, amennyiben valamelyik erre nem ad módot.

Oregon Scientific ATC9K
Oregon Scientific ATC9K

A profi kamerák után a turistakamerákra is igaz lett ez, és idővel sor került a különféle sport-, extrémsport kamkorderekre is. Ennek ékes példája ez az eszköz, amelyet a búvárkodás szerelmesei számára fejlesztett ki a gyártó. Az 1989-ben, Portlandben, Oregon államban alapított vállalat jelen van a telekommunikációs piacon, és az otthoni felhasználási tárgyak szegmensében is otthon érzi magát, de kiemelt figyelmet fordítanak azokra az elektronikai eszközökre, amelyeket mozgás, sportolás közben lehet használni, így tovább tágítják a szórakozásról alkotott elképzeléseket.

Az ATC9K nem az első vízálló kamerájuk, úgyhogy volt alkalmuk a korábbiakban tapasztalatot szerezni e téren. A modell állításuk szerint jól bírja az igénybevételt, legyen szó hegymászásról vagy ejtőernyőzésről, és akkor sem jön zavarba, ha víz alá dugják. Legalábbis húsz méterig biztosan nem, hiszen ilyen mélységig hitelesítették. A Full HD mozgóképek mellett természetesen képes állóképek rögzítésére is, egészen öt megapixeles méretig. Került bele GPS is, így elvileg a felvételekhez hozzá tudunk rendelni koordinátákat, bejelölhetjük a Google Mapsen, hogy merre jártunk kirándulni, hol történtek velünk a lélegzetelállító kalandok.

Egyelőre még csak a gyártó Facebook oldalán jelentek meg információk az ATC9K-ról egy sejtelmes Coming Soon felirat kíséretében. Ez pedig egyben sajnos azt is jelenti, hogy se az árról, se a megjelenés várható idejéről nem árultak el konkrétumokat.

Előzmények

Hirdetés