Hirdetés

Elkészült a Mobility DisplayPort szabvány

A VESA (Video Electronics Standards Association) bejelentette, hogy elkészült a Mobility DisplayPort szabvány, melyet csak szimplán MyDP jelzéssel illetnek, és elsősorban az okostelefonokon, valamint a tableteken juthat szerephez. A DisplayPort kiegészítéseként funkcionáló felület segítségével az új generációs ultramobil termékek képességei terjeszthetők ki, így a micro USB interfészt felhasználó mobil eszközök hozzáköthetők a DisplayPort, illetve HDMI bemenettel rendelkező kijelzőkhöz. A tartalomtovábbítás az említett összeköttetésekkel Full HD-s, azaz 1920x1080 pixeles felbontással valósul meg 24 bites színmélység és 60 Hz-es képfrissítés mellett. A MyDP működik DVI és D-Sub interfésszel rendelkező monitorokkal is, de ebben az esetben aktív konvertert kell használni a képátvitelhez.

A MyDP tartalmaz még egy 1 Mbps-os oldalsávot, melyen bármilyen vezérléssel kapcsolatos jel továbbítható, származzon az érintőfelületről, egérből vagy billentyűzetből, illetve távirányítóból. Ezenkívül a MyDP szabvány a sztereó 3D-s tartalmak átvitelét is támogatja, ha azok megjelenítését az adott kijelző képes megoldani. A kényelem érdekében a MyDP szimplán menet közben is aktiválható, így nem kell kikapcsolni az eszközöket az összekötés előtt. Ez persze alapvető elvárás az ultramobil termékek esetében.

A Mobility DisplayPort szabvány képességeire építő első termékek a VESA szerint az év végén jelenhetnek meg, de arról nincs pontos adat, hogy hány mobil készülékre lehet számítani. Mindenesetre a hírek szerint a MyDP nagyon érdekli a gyártókat, így valószínű, hogy gyors terjedésnek nézünk elébe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VESA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés