Hirdetés

Kész a DisplayPort szabvány 1.2-es verziója

A VESA (Video Electronics Standards Association) bejelentette, hogy elkészült a DisplayPort szabvány 1.2-es verziója. Az új specifikációk az előző, 1.1a változathoz képest dupla akkora, azaz 21,6 gigabit/másodperces adatátviteli tempót kínálnak, valamint egy kimenet képes két monitor meghajtásra. A támogatott felbontás két megjelenítő mellett 2560x1600, míg négy kijelző esetén 1920x1200.

Az 1.2-es szabvány természetesen kompatibilis a korábbi 1.1a specifikációival, emellett képes az Ethernet, illetve az USB 2.0 felület kezelésére, így a DisplayPort kábelen keresztül is lehetséges a kommunikáció az előbbi szabvánnyal. Ez a megoldás arra szolgál, hogy a monitoron elhelyezett USB és Ethernet portok mindössze egyetlen kábellel kapcsolódjanak a számítógéphez. Az adatátvitelre 720 megabit/másodperces kapcsolatot tart fent a rendszer.

Az új DisplayPort felület az elérhető Blu-ray formátumok mellett valamennyi 3D-s sztereó szabványt támogatja Full HD felbontás mellett. Ezenkívül a nagy felbontású audioformátumok és a többcsatornás hang továbbítása sem okoz gondot neki. A VESA természetesen rengeteget dolgozik a DisplayPort széleskörű elterjesztésében, így a bemenet a jövőben egyre több megjelenítőn tűnhet majd fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VESA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés