Hirdetés

Az Intel várja a visszajelzéseket a dupla pontosság engedélyezése kapcsán

Az Intel frissebb fejlesztésű IGP-iről kevesen tudják, hogy támogatják a dupla pontosságot, közismertebb nevén az FP64-es feldolgozási formát. Ez a Gen7.5 architektúra óta igaz a rendszerre, és természetesen ez a képesség az újabb Gen8 architektúrából sem hiányzik. Az egyetlen oka annak, hogy ez a tény ismeretlen a piac előtt, hogy az Intel szoftveresen letiltja ezt a funkciót. A vállalat szerint erre a módra egyszerűen nincs szükség, de amióta kiderült, hogy a hardver képes támogatni, azóta a fejlesztők ostromozzák a cég portáját a támogatásra vonatkozó igényekkel.

Robert Ioffe, az Intel szóvivője elmondta, hogy lehetséges a dupla pontosság engedélyezése, amennyiben kellő mennyiségű felhasználói, vagy inkább fejlesztői igény érkezik rá. Ezeket a vállalat fejlesztői oldalán lehet továbbítani az érintetteknek. Érdemes leírni, hogy az adott nézőpont szerint miért van szükség a dupla pontosságra.

Megtudtuk azt is, hogy az Intel Gen8 architektúra esetében az egy feldolgozóban található két vektormotorból az elsődleges opció képes a dupla pontosság támogatására. Ez azt jelenti, hogy a Broadwell lapkák IGP-jének szimpla pontosság melletti számítási teljesítménye a negyedére csökken dupla pontosság esetén. A támogatásra vonatkozóan csak a Gen8 architektúra került elő, és az Intel is erre készítene támogatást, ha azt sokan szeretnék. Utóbbi egyébként megoldható OpenCL és DirectX API esetén is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés