Hirdetés

Már LGA1200-s foglalatú alaplaphoz is kínál hűtőblokkot az EKWB

A Z490 vezérlőhíddal ellátott megoldások közül először a Gigabyte felsőkategóriás modellje kap figyelmet.

Már megszokhattuk az EK Water Blocks-tól, hogy ha bemutatkozik egy új vezérlőhír vagy GPU sorozat, ők az elsők között készítenek rá olyan hűtőblokkot, amellyel könnyedén beépíthetjük az új komponenst a már meglévő vízhűtéses rendszerünkbe. Ugyanez történt most az Intel új, Z490-es lapka esetében, hiszen a szlovének bemutatták legújabb blokkjukat, az EK-Quantum Momentum Aorus Z490 Master D-RGB-t.


[+]

Ahogy az a névből is sejthető, az újdonság a májusban leleplezett Gigabyte Aorus Z490 Master alaplaphoz készült és nem csak az LGA1200 foglalatba telepített processzort, de a körülötte elhelyezkedő VRM egységeket is képes lehűteni. A nikkelezett réz talppal operáló blokk alacsony áramlási ellenállással rendelkezik, így nem szükséges kifejezetten nagy teljesítményű (és hangos) pumpát használnunk, a szerényebb darabokkal is elérhető a kellő hatékonyság.


[+]

Természetesen a beépített D-RGB LED-ekről most sem kell lemondanunk, amelyek az alaplap saját szoftverén (Gigabyte RGB Fusion 2.0) belül konfigurálhatók, ezeket azonban csak az akril fedlappal ellátott verzióban találhatjuk meg, a fekete acetállal burkolt modellből ez – logikus okok miatt – kimaradt.


[+]

Az EKWB EK-Quantum Momentum Aorus Z490 Master D-RGB blokkok augusztus 25-től válnak rendelhetővé, 181,32 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés