Hirdetés

Áramlásjelzőt dob piacra az EKWB

A beszédes nevű EK Quantum Flow Indicator egy apró propeller segítségével jelzi, hogy kering-e a folyadék a rendszerben.

A szivárgásmérő után egy újabb olyan eszközt mutatott be az EK Water Blocks, mely nem közvetlenül az egyedileg épített vízhűtéses rendszerünk hatékonyságát növeli, inkább a helyes működés ellenőrzésére szolgál.


[+]

Az EK Quantum Flow Indicator egy akrilból készült, feketére eloxált alumíniummal burkolt egység, melyet a G1/4” méretű csőcsatlakozóinak és egy mellékelt adapternek köszönhetően a hűtőkör szinte bármelyik pontjára beépíthetünk, például két cső közé (akár derékszögű csatlakozót helyettesítve), vagy közvetlenül a radiátorra, a pumpára vagy a CPU blokkra kötve. Az átlátszó ház mélyén, a címezhető és szoftveresen vezérelhető RGB LED-ek között egy kisméretű propellert találunk, mely logikus módon forgással jelzi, ha a rendszerben kering a folyadék, így ha forogni látjuk, megnyugodhatunk azt illetően, hogy a rendszer ilyen szempontból hibátlanul működik.


[+]

Az eszközből elérhető még egy grafikus kártyákhoz tervezett verzió is, mely a gyártó VGA hűtőblokkjaira szerelhető a meglévő terminál helyére, vagyis a kártyát hűtő folyadék mindenképp áthalad ezen a ponton. A Scalar Flow Indicator névre hallgató alkatrész kétféle kivitelben is piacra kerül, a kettő közti különbséget a felcserélt ki- és bemenet jelenti, azaz mindegy, hogy milyen irányú rendszert építettünk, mindkét kiépítéshez találunk megfelelő áramlásjelzőt.


[+]

Az EKWB EK-Quantum Flow Indicator 37,25, míg a Scalar Flow Indicator 58,59 euróért szerezhető be a gyártó webáruházából.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés