Hirdetés

EIZO újdonságok a CeBIT-en

A hannoveri CeBIT-en mutatták be az EIZO két legújabb monitorát, melyek egyúttal egy teljesen új termékcsaládot is képviselnek. A ColorEdge sorozat tagjai kifejezetten a DTP/CAD, grafikus és tervező alkalmazások felhasználói számára lettek kifejlesztve.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján bátran kimondhatjuk, hogy a nyomdai és tervező cégek többsége már szakított a hagyományos eljárásokkal, és áttértek a CTP (Computer To Plate, hevenyészett fordításban "Számítógépről a nyomólemezre") megoldásra. Ez azonban az eddigieknél sokkal nagyobb színhűséget és színkezelhetőséget igényel a számítógép megjelenítő eszközétől. Ezeket az igényeket eddig csak a CRT monitorok tudták kielégíteni. A grafikai alkalmazások használói régóta sóvárognak egy valóban síkképernyős megoldás után, de eddig vonakodva kisérték figyelemmel az LCD panelek fejlesztéseit.

Az EIZO legújabb TFT kijelzői jó eséllyel pályáznak majd a legkritikusabb grafikusok ill. tervezők elismerésére is. A CG18 és CG21 márkajelzésű LCD monitoroknál a legfejlettebb technológiákat kombinálták az EIZO legújabb ColorNavigator kalibrációs szoftverével, s közben még a GretagMacbeth Eye-One spectrophotometerrel is kompatibilissá tették, így mind Windows, mind Macintosh platformokon folyamatosan a maximumot lehet kihozni belőlük.

A CG18-as modell 18.1"-es képátmérővel és 1280x1024-es ajánlott felbontással, míg a CG21-es 21.3"-es képátmérővel és 1600x1200-as ajánlott felbontással rendelkezik majd. A sorozatgyártás májusban indul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés