Hirdetés

Egy kis CeBIT előzetes 1.

Nem átfogó körképről van szó, csak pár dolgot vennénk szemügyre, melyek a világkiállításon fognak debütálni.

Először is az ATI újdonságairól: a cég bejelentette, hogy az új Radeon videokártyák később kerülnek bemutatásra, viszont hogy ne hagyják ki a nagy reklámlehetőséget, még a CeBIT alatt bemutatják az első chipsetüket. A rivális nVidia nForce terméke után az ATI is kipróbálja magát az alaplapi chipsetek piacán.

Egyelőre nem túl sokat tudunk. az A3 kódjelű chipset PIII és Athlon processzorokhoz lesz tervezve (valószínűleg 2 változat), míg az A4 jelzésű típust Pentium IV-hez fejelsztették. Az integrált grafikus mag a Radeon 7000 lesz, vagyis low-end megoldás. A chipset támogatja a 4x külső AGP-t is.

PC2100/1600 DDR RAM-mal lehet meghajtani, melyből 4-64 MByte-ot a grafikus mag fog "lenyúlni". ATA100, átlagos integrált hang, 4 db USB 1.1 jellemzi. A kiállításon már működő alaplapokat fog a cég bemutatni.

A kérdés már csak az, hogy képes lesz-e felvenni a harcot az nForce-szal. Feltétlenül olcsóbbnak kell lennie, és valami plusz szolgáltatás sem ártana, ha még az nForce2-vel is versenyben akarnak maradni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés