Hirdetés

Már a DivX filmek sem jelentenek akadályt a nextgen konzoloknak

Noha a vásárlók egy részének korántsem nyilvánvaló tény, de a komoly teljesítményű feldolgozóegységüknek köszönhetően az új generációs konzolok médiacenterként legalább olyan jól beválnak, mint játékgépként. Az Xbox 360 és a PlayStation 3 tudását ráadásul a megfelelő keretek közt időről-időre bővíti a két gyártócég – ez történt most decemberben is mindkét konzolnál, a Microsoft a hónap elején, a Sony pedig ma frissítette a játékgép rendszerszoftverét. Az egyik legfontosabb újítás mindkét platformon a felhasználók körében rendkívül népszerű, DivX formátumú videók lejátszási képességének beépítése volt.

Az Xbox 360 év végi rendszerfrissítéséről korábban már írtunk; a Microsoft a DivX-támogatás mellett többek közt bővített szülői felügyeleti rendszerrel (Family Timer) és a közösségi hálók alapjait tartalmazó, továbbfejlesztett kapcsolati listával (Friends of Friends) bővítette a konzol tudását. A Sony ma kiadott, 2.10-es verziószámot viselő PlayStation 3 rendszerszoftvere leginkább az új mozgókép-fájlformátumok kezelését tekintve nyújt pluszt; a konzol a frissítés elvégzése után immár lejátssza a DivX és WMV videókat is, de az új, 1.1-es profilnak megfelelően frissült a Blu-ray korongok lejátszási képessége is, ezzel kiküszöbölve az újabb kiadású lemezeknél jelentkező esetleges kompatibilitási problémákat. A PlayStation 3 mindemellett mostantól egy új bitmap-algoritmust is tartalmaz, mely a korábbinál szebb hangzásvilágot kölcsönözhet a CD-ről vagy SACD-ről szóló zenéknek.

A PlayStation 3 rendszerfrissítése egyelőre a hazánkból minden jogi és technikai korlát nélkül elérhető PlayStation Networkon keresztül lehetséges, az internetre csatlakoztatott konzolok automatikusan figyelmeztetik a tulajdonost az új szoftver megjelenésére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés