Hirdetés

ECS KN2 SLI, a rejtélyes kártyajátékos

Megszokhattuk már, hogy a tajvani ECS időről időre szokatlan megoldásokkal rukkol elő, beleértve a speciális, CPU-bővítőkártyát, vagy az univerzálisan bővíthető alaplapváltozatokat. Ilyen termék a tegnap bejelentett KN2 SLI alaplap is, mely az NVIDIA legmodernebb chipkészletére, a kétkártyás SLI üzemmódot is támogató nForce4 SLI X16-ra épül.

Az új alaplap Socket 939 foglalatba illeszkedő AMD processzorokat fogad és maximálisan 4 gigabájtnyi DDR266, 333 vagy 400 szabványú memóriát kezel. A négy, illetve négy plusz kettő Ultra-ATA, és SATA II csatoló ebben a kategóriában átlagos tárolórendszer-konfigurációnak mondható, szintén átlagos felszereltségről árulkodik a két ethernet port, a nyolccsatornás hangrendszer vagy az összesen tíz USB kapu, a bővítősínek tekintetében azonban érdekes megoldással kecsegtet az ECS új alaplapja.

A grafikus kártyák számára kialakított két PCI Express foglalat egyenként 16 vezetéket biztosít a nagy teljesítményű vezérlők számára, ezen felül egy PCIe x1 és két hagyományos PCI csatlakozó mellett egy rejtélyes, S.D.G.E bus-ra keresztelt, széles csatlakozót is elhelyeztek az alaplapon, mely mintha egy PCIe x8, PCIe x1 és egy PCIe x16 csatlakozó elegye lenne, ugyanakkor lapunk némi nyomozás után kiderítette, hogy az ebbe kerülő DUO-N kártya (mely a csomag része) tartalmazza az SPP 100 északi hidat, ami elengedhetetlenül szükséges a kétkártyás működéshez.

A furcsa kialakítású SLI-s alaplap decemberben kerülhet a boltok polcaira, a termék fogyasztói ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés