Hirdetés

Felültöltős noteszgép a Samsung kínálatában

Sok felhasználó álma válhat valóra a Samsung most bemutatott noteszgépével; a Sense X1 ugyanis valahol félúton jár a vékony és könnyű, illetve a szubnotesz kategória között, ötvözve mindkét rendszer előnyeit. Az új gépet 14,1 hüvelykes WSXGA+ (1680x1050 pixeles) felbontású kijelzővel szállítja a gyártó, a Sense X1 tömege ugyanakkor mindössze 1,7 kg, a gép pedig dacára annak, hogy optikai meghajtót is tartalmaz, 19,2-23 milliméteres vastagságával meglehetősen vékonynak számít.


Jobbra a noteszgép - Forrás: Akihabara News

A Sense X1-nek kissé szokatlan külsőt kölcsönző DVD-író felfelé nyíló ajtajával közvetlenül a kijelző alatt helyezkedik el, cserébe a gépen nem kapott helyet csuklótámasz és érintőpad, a desing hátulütője mindemellett, hogy az optikai meghajtó mellett zavaróan üres tér tátong. A noteszgép belsejének megtervezése során az energiatakarékosságot és a teljesítményt egyaránt előtérbe helyezték a fejlesztők, így a gépbe 1,1 GHz-en működő ULV (Ultra Low Voltage) Pentium M processzor került, melyet 512 megabájtnyi DDR2 memória szolgál ki; az adatok huzamos tárolásáról egy 60 GB-os, 5400 fordulat/perces motorral ellátott merevlemez gondoskodik. A gép grafikus motorja az ATI belépőszintű, PCI Express csatolóval rendelkező mobil vezérlője, a Mobility Radeon X300, mely 128 MB dedikált memóriát kapott.

A Samsung új hordozható gépe az alapcsomagban található akkumulátorral körülbelül 4,5 órán keresztül üzemképes, a nagykapacitású teleppel ugyanakkor akár 9 órás akkumulátoros üzemidő elérése sem lehetetlen.

Előzmények

Hirdetés