Hirdetés

D-Link Web Smart switchek még több funkcióval

A D-Link bemutatta Layer 2-es Web Smart Ethernet switcheinek új generációját, melyek olyan menedzsment- és biztonsági szolgáltatásokat kínálnak, melyek korábban inkább a drágább termékek jellemzői voltak. Az új hálózati kapcsolók egyszerűen telepíthetők és konfigurálhatók, ugyanakkor az SNMP protokoll támogatása révén központilag menedzselt, összetettebb hálózatokban is alkalmazhatók. „A D-Link fontosnak tartja, hogy olyan kis- és középvállalatok számára is biztosítsa a drága menedzselhető switchekre jellemző fontos funkciókat, amelyek nem tudják azokat megfizetni” – mondta Élő András, a D-Link Magyarország ügyvezetője.

A termékcsalád két új modellje a DES-1228 és a DES-1252 jelű switch. Előbbi 24 darab, utóbbi 48 darab 10/100 Mbps-os Ethernet porttal rendelkezik, ezenkívül négy gigabites (uplink) port található rajtuk, melyek közül kettő fixen rézalapú, kettő pedig választhatóan rézkábeles vagy (SFP modulokkal) üvegszálas összeköttetést tesz lehetővé. Virtuális hálózatok a szabványos 802.1q címkézéssel különíthetők el; legfeljebb 256 statikus VLAN-t lehet beállítani. A switchek kezelik a 802.1p prioritási sorokat, így multimédia-folyamokat és VoIP-csomagokat is képesek zökkenőmentesen továbbítani. A funkciók közül nem hiányozhat a Spanning Tree, a porttükrözés, a trönkölés, az IGMP snooping sem.

A biztonságot szolgálja a MAC-címszűrésen kívül a 802.1x portalapú hitelesítés RADIUS szerverek bevonásával, a férgek, vírusok okozta túlcsordulást pedig a D-Link Safeguard Engine hivatott megelőzni. A menedzsmentre a webalapú SmartConsole felület mellett az SNMPv1 protokoll nyújt lehetőséget, melynek révén az eszköz állapota és beállításai egy központi menedzsmentszoftverben is ellenőrizhetők és módosíthatók. Mindkét switch passzív hűtésű, rackbe szerelhető kivitelben készül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés