Hirdetés

Wireshark néven folytatódik az Ethereal fejlesztése

A hálózati forgalom elemzésének közkedvelt eszköze, a nyílt forráskódú Ethereal nevet váltva ezentúl Wireshark néven fejlődik tovább – adta a múlt héten a közösség tudtára Gerald Combs, a projekt atyja. A változtatásra azért volt szükség, mert Combs elfogadott egy új állást a WinPcap szoftverről ismert CACE Technologiesnél, azonban az Ethereal márkanévhez kapcsolódó jogok régi munkahelye tulajdonában maradtak.

A programozó reményei szerint a váltás nem fogja megosztani a projektben résztvevő önkénteseket, annál is inkább, mivel a munka nagyját végzők vele maradnak a Wireshark projektben is – azt azonban egyelőre ő sem tudja, mi lesz az Ethereal sorsa.


[+]

A projekt – a fejlesztők összes munkaeszközével együtt – máris átköltözött a wireshark.org domainre, és a GNU GPL licenc jóvoltából nincs veszélyben a korábbi kódok felhasználása sem. A Wireshark szoftvernek jelenleg egy pre-release változata tölthető le (0.99.1pre1); a következő stabil változat a 0.99.1 lesz, a verziószámozás is ott folytatódik tehát, ahol az Etherealnél abbamaradt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés