Hirdetés

A D-Link időjárásálló Cloud kamerák figyelme éjszaka sem lankad

A D-Link egyszerűen kezelhető és könnyen konfigurálható beltéri kamerái egy ideje már sikeres szereplői a piacnak, segítségükkel az otthoni felhasználók is belekóstolhatnak a „megfigyelés” adta biztonságba. Azonban jogosan merülhet fel az igény, hogy a bejáratot, az udvart vagy például a garázst is szeretnénk megfigyelni, ezt a piaci igényt hivatott kielégíteni a D-Link most bemutatott két új kültéri Cloud „őrszeme”, a HD Wireless Kültéri Cloud Kamera (DCS-2332L) és a HD PoE Kültéri Cloud Kamera (DCS-2310L). A kültéri telepítést támogatandó mindkét modell rendelkezik a pormentességet és a vízsugárnak, szitáló esőnek ellenállást jelző IP-65 tanúsítvánnyal.

D-Link DCS-2332L
D-Link DCS-2332L [+]

Mivel a D-Link Cloud sorozatába tartozó termékekről van szó, ezért például egy mydlink rendszerrel kompatibilis router esetében nem csak a helyi hálózaton keresztül, de távolról is figyelemmel kísérhetők az otthoni események, ráadásul nem csak asztali számítógép vagy notebook segítségével, hanem a megfelelő alkalmazások telepítésével akár okostelefonról vagy tabletről is.

D-Link DCS-2310L
D-Link DCS-2310L

Mindkét kamera 1 MP-es CMOS szenzorral rendelkezik, ezzel 720p HD videofolyamot továbbítanak, de egy fedélzeti memória kártyaolvasónak köszönhetően külső eszközök vagy hálózati kapcsolat hiányában is lehetséges a látottak rögzítése. Az éjszakai üzemmódnak és a mozgásérzékelő PIR szenzornak köszönhetően időjárástól és napszaktól függetlenül pásztázzák a terepet, sőt mozgás érzékelése esetén e-mail riasztást is képesek küldeni. Az új kültéri modellek beépített mikrofonnal és hangszóróval támogatják a kétirányú kommunikációt, ezzel tovább növelve a rugalmas használhatóságot.

D-Link DCS-2310L
D-Link DCS-2310L

A két modell közötti alapvető különbség már elnevezésükből is tisztán látszik. A HD Wireless kültéri Cloud kamera olyan telepítéseknél ideális, ahol elektromos csatlakozás biztosított, azonban a hálózati kábelezés nem lenne megoldható – például egy garázsban vagy szerszámtárolóban. Ekkor a helyi hálózattal IEEE802.11n-es Wi-Fi moduljával tartja a kapcsolatot. Ezzel szemben a HD PoE kültéri Cloud kamera Power-over-Ethernet támogatásának köszönhetően képes egyetlen hálózati kábelen adatot továbbítani és áramellátást fogadni egy PoE hálózati switchről. Amennyiben egyetlen kábel kihúzása megoldható, stabilabb, a vezeték nélküli hálózat zavaró tényezőitől és interferenciáitól mentes videojelet kapunk.

A D-Link DCS-2310 HD PoE Kültéri Cloud Kamera 83 400 Ft-os bruttó áron már kapható Magyarországon. A vezeték nélküli modell januárban érkezik, fogyasztói ára 100 000 Ft alatt várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés