Hirdetés

D-Link Cloud router 5700 és adapter – az 1300 Mbps-os páros már itthon is

A D-Link a mai napon jelentette be, hogy leggyorsabb vezeték nélküli hálózati eszközeik október elsejétől Magyarországon is elérhetővé válnak. A Wi-Fi kapcsolatot használó eszközök egyre nagyobb része lépi meg a sebességváltást, hiszen az n-es szabvány 450 Mbps-os elméleti maximális sebességéhez képest az IEEE802.11ac akár 1300 Mbps elérését is lehetővé teszi, vagyis a gigabites sebesség többé már nem a kábeles világ privilégiuma. A D-Link segítségével pedig hamarosan bármelyik otthoni vagy irodai környezet beléphet az új érába.


[+]

A D-Link Cloud router 5700 (DIR-865L) természetesen az új szabvány mellett a régebbi protokollokkal visszafelé is kompatibilis, valamint a hátán sorakozó 5 darab RJ-45 aljzata (1 x WAN, 4 x LAN) Gigabit Ethernet képes. Vezeték nélkül a szokásos 2,4 GHz-es tartomány mellett az 5 GHz-es tartományban is kommunikál, így alkalmas, kétcsatornás n-es eszközökkel a 450 Mbps-os tempó elérésére is lehetőség van.


[+]

Persze ma már a különböző felhőszolgáltatások is egyre népszerűbbek, amit jelen esetben a gyártó saját megoldása, a mydlink nyújt, amelyen keresztül nem csak távoli monitorozásra, de a hátán található USB portra kötött adattároló tartalmának teljes megosztására is lehetőség nyílik. Az okostelefonokról és tabletekről sem feledkeztek meg, az iOS és Android eszközökre ingyenesen letölthető D-Link SharePort Mobile alkalmazással privát felhőnk kényelmesen elérhető.


[+]

Önmagában a gyors router még nem elegendő, a teljességhez egy ac kompatibilis kliensre is szükség van. A legtöbb eszközből ez a képesség még nem alapfelszereltség, de a D-Link AC1200 (DWA-182) kétsávos USB adapter segítségével ez a hiányosság is orvosolható. A D-Link Cloud router 5700 (DIR-865L) és az AC1200 (DWA-182) kétsávos USB adapter egyaránt október 1-én, azaz jövő hétfőn debütál a hazai piacon, vételáruk rendre 53 000 és 18 900 Ft.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés