Hirdetés

Felbukkant az első Powerline adapter Power over Ethernet támogatással

Az Asoka bemutatta PlugLink PoE-200 (vagy másik nevén PL9660-48A) jelzésű PLC (Powerline) adapterét, ami az ilyen eszközök között elsőként támogatja a hálózati (LAN) kábelen megvalósított tápellátást, azaz a Power over Ethernet megoldást. Ez felettébb jó hír azok számára, akik eddig mindenféle PoE kiegészítőt vásárolva tudtak csak Powerline adaptert és PoE kompatibilis eszközt (például IP telefont, IP kamerát, WLAN AP-t) használni, de fontos megemlíteni, hogy a szóban forgó adapter csak a IEEE 802.3af-2003 PoE szabványt kezeli. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy legfeljebb 15,4 watt továbbítására képes az UTP kábelen keresztül, azaz a 25,5 wattos PoE Plus (IEEE 802.3af-2009 szabvány) eszközök kiszolgálására nem képes.

A kép illusztráció!
A kép illusztráció!

Továbbá az Asoka PoE-200 adaptere, mint az a számozásból is kiderül, átviteli szempontból sem a legfrissebb, mivel nem 500 Mbps megoldásra épít, hanem a 200 Mbps HomePlug AV szabványt alkalmazza. Ez persze csak elméleti érték, az adapteren 10/100 Mbps-os kapu található, így ennél magasabb sávszélességre még nagyon jó esetben sem számíthatunk – bár sokszor ez is elegendő lehet. Az adapter továbbá rendelkezik csomagütemezéssel (QoS) és a 128 bites AES titkosítás is beállítható az átvitt adatok biztonsága érdekében.

Az Asoka PlugLink PoE-200 szabványos USA, UK és EU dugvillás kivitelben egyaránt gyártásba kerül, de sajnos az áráról és a piaci indulás pontos időpontjáról egyelőre nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Asoka

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés