Hirdetés

Méretben a gyári Intel processzorhűtőkkel versenyez a Cryorig C7

A Cryorig pár hónappal ezelőtt a Computexen mutatta meg először a C7-es jelzésű CPU-hűtő prototípusát, ami azóta beérett, így Európában októberben a piacra kerül 30 eurós áron. A 47 milliméter, azaz a gyári Intel hűtőnél mindössze 2 milliméterrel magasabb hűtő kialakítása és méretei végett elsősorban a kisméretű (SFF) házakba épített gépekhez és ITX platformokhoz ajánlott, de akár a gyári hűtők kiváltására is alkalmas.

Ez utóbbiaknál lényegesen hatékonyabb hőelvezetést és halkabb működést kínál az alaplapra merőlegesen fújó C7 100 wattos TDP-ig, részben a négy darab hat milliméteres hővezető csőnek, illetve a minőségi 92 milliméteres ventilátornak köszönhetően.


[+]

A légkavaró egyébként PWM-es fordulatszám-vezérlést kapott, ennek megfelelően 600-2500 között változhat a percenként megtett fordulat. A maximális érték mellett a zajszint 30 dB(A), a légszállítás 40,5 cfm, a légnyomás pedig 2,8 mmH2O.

 

Fontos adalék, hogy a C7 nem csak az Intel LGA115x platformmal kompatibilis, hanem az AMD Socket FM1, FM2, AM2(+) és AM3(+) foglalatokba illeszkedő processzorokra is felhelyezhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés