Hirdetés

Két csúcs-aszimmetrikus processzorhűtővel újít a Noctua

A Noctua két univerzális CPU-hűtővel bővítette kínálatát, amelyekben közös, hogy 140 milliméteres átmérőjű, halk ventilátorokkal operálnak, illetve úgy tervezték meg őket, hogy elkerüljék a helyhiányból fakadó kompatibilitási problémákat a foglalat körül (gondolva elsősorban a DIMM és PCI Express csatolókra), tehát aszimmetrikus felépítéssel rendelkeznek.

A két újdonság közül az első az NH-D15S, ami a már piacon lévő, dupla torony kialakítású és dupla ventilátorral szerelt NH-D15 "zászlóshajó" egyszerűsített testvére. Szerencsére nincs szó komolyabb butításról, az egyetlen különbség a korábban már részletesen bemutatott modellel szemben, hogy az S-jelzésű modellt kettő helyett egyetlen NH-A14 ventilátorral szállítja a vállalat. Ebből fakadóan össztömegéből is ledobott pár dekát, így már csak 1150 grammot mutat a mérleg 1320 gramm helyett.

Noctua NH-D15S Noctua NH-D15S
Noctua NH-D15S [+]

Amíg az NH-D15S elérhető marad az NH-D15 mellett, addig a másik most bemutatott modell, az NH-C14S az NH-C14 leváltója lesz, tehát a régi modellt nem viszi tovább a Noctua. Ebben esetben is szimpla ventilátorra váltottak a mérnökök, de a különbség ennél a típusnál nem merül ki ennyiben, ugyanis az alaplapra merőlegesen fújó termék magasságán 10 millimétert emeltek, így a ventilátort (ami most szintén az NH-A14 PWM) alulra könnyebb elhelyezni, de persze igény szerint felülre is szerelhető.

Noctua NH-C14S Noctua NH-C14S
Noctua NH-C14S [+]

A mélységéből viszont lefaragtak 3 millimétert, ám alapvetően a hat hőcsöves felépítést érintetlenül hagyták, összességében mégis meghízott a hűtő: ventilátor nélküli tömeg 700 grammról 820 grammra változott, így ventilátorral együtt már valamivel egy kilogramm feletti tömegről beszélhetünk (1015 gramm).

 

Noctua NH-D15S és Noctua NH-C14S Noctua NH-D15S és Noctua NH-C14S
Noctua NH-D15S és Noctua NH-C14S [+]

Az NH-D15S és az NH-C14S egyaránt a Noctua SecuFirm2 lefogató rendszerével érkezik, így a manapság használt és támogatott foglalatok mindegyikére felhelyezhetőek, a dobozban pedig megtalálható az NT-H1 hővezető paszta is. A hat év garanciával érkező újdonságokért 80 eurót (NH-D15S) és 75 eurót (NH-C14S) kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés