Hirdetés

Videók hordozását segíti a SanDisk kompakt lejátszója

Videózás során a legtöbb felhasználó továbbra is szívesebben ül megszokott tévékészüléke elé, miközben az internetnek köszönhetően a videók beszerzése ma már erősen kötődik a számítógépekhez is. A PC-k és a szórakoztatóelektronikai eszközök összekapcsolásának sok módszere ismert a szimpla kábelektől a különféle vezetékes és vezeték nélküli adapterekig. A SanDisk most egy egyszerű, lényegében mindenféle készülékkel kompatibilis megoldást dobott piacra a Sansa TakeTV videolejátszó alakjában.

Az eszközt a számítógép USB 2.0 portjára kell csatlakoztatni, majd a kiválasztott fájlok – a pendrive-oknál megszokott módon – átmásolhatók a flashmemóriába. Lejátszáshoz csak át kell dugni a tévére kötött bölcsőbe; a vezérlést képernyőmenü és távirányító segíti. A Sansa TakeTV legfeljebb 720x576 pixel felbontású, 7 Mbps bitrátájú videofolyamot kezel, támogatva az NTSC és PAL szabványokat, illetve a 4:3 és 16:9 képarányt is. Az MPEG-4, XviD, DivX formátumcsalád lejátszására képes, utóbbinál a Home Theater profil szerint tanúsították és jogvédett videók visszaadására is felkészítették. A bölcsőt sztereó audiokimenettel, illetve S-Video és kompozit videocsatlakozókkal látták el.

A Sansa TakeTV kétféle kivitelben kapható; a 4 GB memóriát tartalmazó változat a tengerentúlon 100 dollárba, míg 8 GB-os testvére 150 dollárba kerül. A vásárlók a Fanfare weboldalról tévéműsorokat is letölthetnek készülékükre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés