Hirdetés

Cooltek Coolcube Mini-ITX alukocka ésszerű áron

A számítógépházak piacát is egyre inkább az az ötlettelenség jellemzi, mint például a processzorhűtők kínálatát, ez azonban nem gátolja a gyártókat abban, hogy egyre-másra jelentsék be „legújabb” alkotásaikat. A vásárlók szempontjából ez viszont igen előnyös, hiszen a választék így bőséges, már már szinte zavarba ejtő, mindenki rátalálhat az igényeinek és anyagi kereteinek megfelelő házra.


[+]

A Mini-ITX szabványú, leginkább HTPC-khez és egyszerűbb asztali számítógépekhez készített kuckók egyre népszerűbbek, ezért a Cooltek is úgy döntött, hogy újabb versenyzőt indít ebben a kategóriában. A Coolcube neve alapján nem túl meglepő módon arányaival (240 x 200 x 210 mm) elég kockásra sikeredett, anyaghasználata 1,5 mm-es, feketére eloxált, szálcsiszolt alumínium.


[+]

Méreteit tekintve komoly bővíthetőséget nem érdemes várni tőle, de egy alapvető konfiguráció komponenseit azért gond nélkül befogadja. Adattárolókból az egyik panelre egy 2,5 és egy 3,5”-es HDD/SSD illeszthető, a tervezők optikai meghajtóhellyel nem bonyolították az életüket. Ennek köszönhetően megjelenése is meglehetősen minimalista: az előlapon a márkajelzés mellett csak egy megvilágított bekapcsológomb látható, az audioaljzatok valamint az egy USB 2.0 és 3.0 szabványú USB portok a kocka oldalában sorakoznak.


[+]

Két PCI bővítőrést kínál a ház, ide akár egy komolyabb teljesítményű videokártya is illeszthető, ennek hosszát 180 mm-ben maximalizálta a gyártó. A házba állítva egy normál méretű ATX tápegység is befér, ekkor azonban a CPU-hűtő legnagyobb magassága 80 mm-re zsugorodik. Alapesetben a beltér szellőztetését csak a gazdagon perforált oldallap segíti, aktív hűtést nem kapott, ez igény esetén hátulra 4 x 40 mm-es ventilátorral oldható meg, ezek az alaplap és a tápegység között tornyosulhatnak katonás rendben.


[+]

A Cooltek Coolcube számítógépház letisztult megjelenése és prémium anyaghasználata ellenére elfogadható árcédulát kapott, a gyártó 49 eurót kér a sötét alumíniumkockáért.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés