Hirdetés

Szerelhető egér lett a Cooler Master MasterMouse Pro L

Cserélhető a burkolata, kiváló a szenzora és mikrokapcsolói, RGB világítással is ellátták. Mi kellhet még?

Az elsősorban házairól és tápjairól ismert Cooler Master egy ideje gamer perifériákkal is szolgál, de a frissen bejelentett MasterMouse Pro L egerük nem minden téren szokványos megoldású még ezek között sem. A virtuális rágcsálót főként játékosoknak szánják, ráadásul megkülönböztetés nélkül: szimmetrikus kialakításának köszönhetően jobb- és balkezesek egyaránt használhatják. Ahogy a gyártó Master- előtaggal ellátott számítógépházai, a MasterCase család, illetve a MasterBox esetében, úgy itt is a modularitást helyezik előtérbe.

A fentieket ugyan könnyebb képen megmutatni, mint leírni, de azért elmondjuk itt is a lényeget. A felső burkolat és az oldalsó elemek is cserélhetők. Mindegyikből két különbözőt gyárilag is mellékelnek a csomagban. A fedelek közt akad egy hosszabb, 130 mm-es, valamint egy rövidebb, 125 mm-es darab, melyek közül az első inkább a tenyeres, a második pedig inkább a karmos fogáshoz lehet megfelelőbb. A mágnesesen rögzíthető oldalpanelekből is kétféle áll rendelkezésünkre, egy simább és egy érdesebb textúrával ellátott. Külön figyelmesség, hogy ezeket STP formátumban letölthetően is biztosítják, így 3D nyomtatóval házilag is készíthetők továbbiak.

A Cooler Master MasterMouse Pro L A Cooler Master MasterMouse Pro L A Cooler Master MasterMouse Pro L
A Cooler Master MasterMouse Pro L [+]

A gombok teljesen programozhatók, amivel számtalan funkciót az egérre bízhatunk, de az egyik (TX) gomb egy további adag hozzárendelhetőségét is biztosítja. Az egér lelkét nem csak a Avago PMW3360-as szenzor, hanem a mellette alkalmazott 32 bites ARM processzor, 512 kB fedélzeti memória, valamint 20 millió kapcsolásra hitelesített Omron mikrokapcsolók együtt alkotják. Kábel nélkül a könnyebb egerek közé sorolható, 98 grammos tömege az aranyozott csatlakozójú, 1,8 méteres szövetburkolatú USB kábellel is csak 127 g (illetve mindkettő kb. egy grammal több, amennyiben a 130 mm-es fedlapot szereljük fel).


[+]

A beállításokat a CM Portal nevű programmal teljeskörűen testreszabhatjuk. A három zónában elhelyezett 16,7 millió szín megjelenítésére képes RGB világítás is szabályozható, amit az állítható DPI-hez is hozzá lehet rendelni, vagy különböző effekteket bekapcsolni (mint a MasterKeys Pro esetén is), sőt, ezek bővíthetők. Az érzékenység alapértelmezetten 400, 1200, 4000 és 12 000 DPI, de a programban 100-as léptékkel ez is állítható fenti két szélsőérték között. A beállításokat profilokba lehet elmenteni, amik az egér fedélzeti memóriájában tárolódnak (legfeljebb öt darab), de a hely makrók számára is elegendő. Az újdonság szeptember első felében érhető el a boltokban, 59 eurós ajánlott áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés