Hirdetés

Cooler Master MasterCase Maker 5t: a játékosok felé menetel

Tovább finomítja a hamar népszerűvé vált MasterCase és Maker termékcsaládot a neves komponens és periféria gyártó.

A Cooler Master több mint egy éve mutatta be a nagy sikerű MasterCase számítógépház-családot. Ezt a Maker termékcsalád követte, amivel a vállalat a prémium szegmensre koncentrált, felsorakozott benne egy továbbfejlesztett MasterCase Maker 5, és szintén kedvező volt a széria fogadtatása. Most az utóbbi lép ismételten szintet, és születik meg a MasterCase Maker 5t. A termék megnevezésében a "t" a turbo kiadást jelenti, azaz alaposan megpakolták extrákkal, kifejezetten a játékosok igényei szerint alakítva ki.

Cooler Master MasterCase Maker 5t

Cooler Master MasterCase Maker 5t [+]

A házra kívülről az éles szögek és markáns dizájn jellemző, az oldallapok pedig mindkét esetben sötét, füstszínű edzett üveglapból kerültek, ráadásul kulccsal zárhatóan kialakításra. A kivehető porszűrő, a tágas belső természetesen ugyanúgy rendelkezésünkre áll, mint az elődök esetében is. Alaplap legfeljebb ATX építhető bele, tápegység pedig akár 200 mm hosszú is elfér. 2-2 db 5,25", 3,5", illetve további kettő dedikált 2,5" méretű bővítőhelyünk is van, illetve gyárilag három 140 mm-es ventilátorral érkezik. Temérdek további légkavaró, valamint több méretű kompakt vízhűtés is rengeteg variációban építhető be előre, felülre és hátra.


[+]

A MasterCase házak jellegzetes stílusjegye, a FreeForm technológiaként elkeresztelt moduláris felépítés ugyanúgy a része az elképzelésnek, mint a korábbi változatoknál, így a bővítésre, átalakításra lehetőség tekintélyes mennyiségben adódik, annak is köszönhetően, hogy az alapkomponensek egyesével is beszerezhetők. A színvilág ellenben a gamer körökben lassan alapértelmezetté váló vörös és fekete kombinációjára módosult, és az vitathatatlan, hogy ez a legtöbb játékosoknak szánt alaplap, illetve videokártya színvilágával harmonizál, ráadásul gyártófüggetlenül.


[+]

A csomag része egy vörös LED szalag, amely mágneses rögzítése révén a házon belül különböző helyekre is elhelyezhető, vezérléséről pedig egy beépített panel gondoskodik. Ez egyébként összesen négy LED áramkör és hat légkavaró kezelését tudja elvégezni. A ventilátorokhoz magas (12V) vagy alacsony (7V) sebességet, pontosabban üzemfeszültséget rendelhetünk, valamint folyamatos, vagy lélegző effektussal operálhatunk a LED világítás esetében. A vizualitás terén fejlett kábelmenedzsment segíti kihozni a számítógépből a maximumot.


[+]

Az izmos hardver beépítését szó szerint támogatja az újdonság, ugyanis rendelkezik egy állítható videokártya-kitámasztó elemmel, amellyel két GPU-s rendszerek óriási grafikus kártyáit is meg lehet támogatni, hogy kisebb feszítőerő hasson az alaplapunk PCI Express foglalatára. Az acélváz és az üveg együtt tekintélyes, 13,5 kg-os tömeggel ruházza fel a friss kuckót, a gumírozott markolatát azonban a beépített hardvereket is figyelembe véve, 28,5 kg teherbírásúra tervezték.


[+]

A fentiek csábításának egyedül a viszonylag magas, 79 900 forintos ajánlott bruttó kiskereskedelmi ár segíthet ellenállni. A Cooler Master MasterCase Maker 5t szállítása már megkezdődött, a boltokban pedig várhatóan 2016. december közepe után tűnik fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés