Hirdetés

Még két MasterMouse egeret dob piacra a Cooler Master

A MasterMouse S és Lite S jelzésű modellek a Pro L verzió kistestvérei lesznek.

A Cooler Master még augusztusban mutatta be a MasterMouse Pro L jelzésű egeret, amelyről az alábbi hírben mi is beszámoltunk. A terméket a kezdetektől fogva kedvelte a piac, ugyanakkor az ára nem volt pénztárcabarát, és emiatt is érkezik most két új MasterMouse egér S és Lite S jelzéssel.

Az újdonságok a külső tekintetében hasonlítanak a korábban bejelentett csúcsmodellre, fő eltérés, hogy amíg a Pro L verzió szerelhető, addig az S és Lite S opciók nem. A belső tekintetében már nagyobb különbségek vannak, ugyanis az új MasterMouse egerek gyengébb optikai szenzort kaptak, egészen pontosan a Lite S a PixArt PAW3509-est, míg az S a PixArt PMW3330-ast.


[+]

Az optikai szenzor alapvetően behatárolja az adott egér képességét is. Az S modell négy lépcsőben állítható 400 és 7200 DPI, míg a Lite S verzió három lépcsőben 600 és 2000 DPI között. Ezeknél lényegesebb adat, hogy az S és a Lite S termékek másodpercenként 150, illetve 37 hüvelykes elmozdulást képesek lekövetni, továbbá 30 és 15 g-s gyorsulásig megőrzik a precizitásukat. Mindkét egérben Omron kapcsolók dolgoznak, ám ezek strapabírása eltérő, mivel ezek az olcsóbb változatban tíz-, míg a drágábban húszmillió kattintásra lettek hitelesítve.

A MasterMouse S extra képessége, hogy kapott egy 32 bites ARM mikrovezérlőt is, valamint egy 512 kB-os helyi memóriát, amiben öt egyénileg beállított profilt lehet tárolni. Dizájnra vonatkozó extra, hogy az S modell 16,7 millió színt megjelenítő RGB LED-et kapott két megvilágítási zónával, míg a Lite S-ből a LED ugyan nem maradt ki, de csak fehéren világít.

Cooler Master MasterMouse Lite S és S Cooler Master MasterMouse Lite S és S
Cooler Master MasterMouse Lite S és S [+]

Az új MasterMouse egereken egy görgő és hat gomb található, amelyek közül öt programozható. Sőt, az S modellen elérhető a Storm TactiX, amely kilencre emeli egéren elérhető gombok számát. Az eredetileg beállított gombkiosztás mellé ugyanis felvehető egy alternatív paraméterezés is, amelynek eléréséhez csak nyomva kell tartani a kiválasztott kapcsológombot.

Az USB interfészre csatlakoztatható, természetesen 1000 Hz-es mintavétellel dolgozó egerek fekete színben kerülnek az üzletekbe. A MasterMouse S ára 12 900, a Lite S verzióé pedig 6590 forint lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés