Hirdetés

Computex 2018: Cooler Master ház- és tápfelhozatal

Az RGB lassan asztali sztenderddé válik, a tajvani gyártó pedig csatlakozik a vagonhoz.

A Cooler Master számos újdonsággal szolgált az idei, Tajpejben megrendezett Computexen, ezek között megtalálhatók voltak a fő profilnak számító házak és tápok is. Utóbbiakkal kezdve, a vállalat két új kreálmányáról lebbentette fel a fátylat, amiket az elkövetkező napokban fognak ténylegesen bemutatni a nagyérdeműnek. Az első a V Platinum tápszéria, amit legalább három wattértékkel fognak szállítani, természetesen platina hatásfokkal megtámogatva. A második egy teljesen a Cooler Master által tervezett és épített táp lesz, amit egyelőre még csak XG néven emlegetnek. A gyártó állítása szerint ez az új keletű platform nem csak számukra, de az egész tápegység piac számára is mérföldkő lesz.

Házakból is érkezett egy kisebb koncepciós pakk a tajvani konyháról. Vegyük őket szemügyre, szépen tételesen.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

COSMOS 700M: A Maker szegmens CM zászlóshajója, merész formatervezéssel és címezhető RGB-vel. Koncepció révén a specifikációk még nem nyilvánosak, de az ígéret szerint új technológiát is fog villantani, és az egyik fő direktíva a variálhatóság lesz a készítés során.



(forrás: PROHARDVER!) [+]

MasterCase SL600M: A felső kategóriában kezd majd az új SL-sorozat alumíniumból készült elsőszülöttje. Kémény technológián alapuló hűtéssel bír, ami vertikális kialakításának köszönhetően alulról szívja be a levegőt, amit aztán a felső panelen keresztül továbbít a külvilág irányába.


H500M H500M
H500M (forrás: PROHARDVER!) [+]

MasterCase H500M: A gyártó H-sorozatának csúcsa, amiről nemrégiben írtunk is néhány sort.

MasterCase H500: A H-sorozat legolcsóbb darabja, ami megtartja a 200 mm-es ventilátorokat. Ehhez is tartozékként jár majd a perforált, illetve az üveg előlapi panel, csakúgy, mint nagyobb testvérénél, a felső panelen pedig egy fogantyú kap helyet a könnyebb szállíthatóság érdekében.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

MasterBox MB511, MB520 és MB530P: Az első kettő gyakorlatilag a H-filozófia két részre bontása; az MB511 esetében a szellőzést tekintették elsőrangú célnak, míg az MB520-nál a világítást. Előbbi perforált előlappal, míg utóbbi áttetszővel jön majd, ami teljes rálátást biztosít az elülső világító ventilátorokra. Az oldalpanelek viszont mindkét modellen transzparensek. Ezzel szemben a MasterBox MB530P, bár ugyanazt a légáramoltatási elvet vallja, mint az MB510L, az MB511 illetve az MB520, ám mindkét oldalán és az elején is üveglap van, így tisztán láthatjuk az elülső ventilátorokat és a gép egyéb elemeit. Ennek oka, hogy címezhető RGB komponensekből itt sincs hiány és ezeket minél hatékonyabban kell közszemlére tenni. Az alaplap mögötti oldallap mintázata elrejti a tápegység nyitott oldalát.

Az MB sorozatból készül egy speciális változat is TUF Gaming Edition néven. A TUF Gaming Alliance egy együttműködési megállapodás az ASUS, a Cooler Master és más márkák között, hogy esztétikailag egységes játékos PC építését tegyék lehetővé. A MasterBox MB500 illeszkedik bármilyen TUF-os kompozícióhoz. A tápegység kivágását a MasterWatt TUF Gaming Edition táp fazonjához igazították, hogy az teljes valójában nyilatkozhasson meg az üveg oldallapon keresztül. A házat körbelengi némi katonai stílusadalék is.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

MasterBox K500P: Új, finoman perforált burkolat jellemzi. A perforált háló háromdimenziós és formázható, továbbá a fényt sem szokványosan töri meg. A lassan sztenderddé váló, címezhető RBG sem hiányzik.

A Cooler Master standján a Computex folyamán modding projektek is láthatóak, köztük például Nhenhopiohach-kal közösen készített moduláris mod, melynek dizájnja a cég jövőbeli termékeiben is megjelenhet. Ennek révén akár másodpercek alatt áthelyezhetjük az egyik PC belsejét egy másik Cooler Master házba, szétszerelés nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés