Hirdetés

Computex 2018: RGB LED-es Sharkoon stand

Új egereket, billentyűzeteket, házakat és egy friss headsetet láttunk a cégnél, zömük világított is.

A Sharkoon standja rikító fehérben várta az érdeklődőket, és újdonságokból nem volt hiány, így új egereket, billentyűzeteket, headseteket, valamint házakat is lehetett látni. RGB LED szinte mindenen volt. Már előre szólunk, hogy a bejegyzés végén egy videó is van, ami az írásban csak megemlített, de nem részletezett termékekről mindent elárul. Írott formában csak azokra a modellekre térünk ki, amelyeknél extra információt is át tudunk adni a mozgóképes anyaghoz képest.

Sharkoon SGM2 és SGM3 Sharkoon SGM2 és SGM3
Sharkoon SGM2 és SGM3 (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az egerek piaca szempontjából újdonságként említhetők az SGM2 és az SGM3 jelzésű modellek. Ezek a formájukban hasonlók, bár az egyedi jellemzőik jól megkülönböztetik őket, nem beszélve arról, hogy előbbi vezetékes, míg utóbbi vezeték nélküli megoldás, noha ehhez is van kábel, ha valaki így szeretné használni. Vezeték nélküli módban egyébként 2,4 GHz-es frekvencián kommunikál a vevőegységgel, illetve érdekesség még, hogy az akkumulátora Qi szabványnak megfelelő töltővel is kezelhető, így nem csak a vezetékes töltés áll rendelkezésre.

Sharkoon Drakonia 2
Sharkoon Drakonia 2 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Drakonia 2 már kialakításra is nagyon komoly szerkezet, a méltán híres előd legjobb tulajdonságait hozza, így súlyozható, rendelkezik belső memóriával, és a formája is a prémium szintet idézi. A belsejében 12 000 dpi-s PixArt PWM3360-as szenzor dolgozik, a fő gombjai Omron kapcsolókat kaptak, összesen pedig 13 darab programozható gomb található rajta. Az általános fejlődés mellett utóbbi jelenti a fő különbséget az előző Drakonia modellhez képest, ugyanis amíg azon az extra gombok igencsak szét voltak szórva, addig az új verzión elég sok egy tömbbe van rendezve, és ezek a gyorsan makrózható kapcsolók. A Sharkoon ezzel a modellel le se tagadhatná, hogy leginkább az MMO-k szerelmeseit célozza meg.

Sharkoon SGH3 Sharkoon SGH3 Sharkoon SGH3
Sharkoon SGH3 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A headsetek piacán az SGH3 jelzésű megoldás tekinthető újdonságnak, amely 53 mm-es hangszórókat használ, továbbá a mellékelt USB-s SB1-es hangkártya hardveres equalizerrel rendelkezik, míg szoftveres fronton különböző, térhangzásra vonatkozó effektek generálhatók.



(forrás: PROHARDVER!) [+]

A billentyűzetek tekintetében az SGK4 és SGK5 tekinthető újdonságnak, míg a házaknál a NightShark fogja bővíteni a kínálatot, de egy PureSteel nevű prototípus is előkerült, megemlítve a gamer székeket is. Ezekről, illetve a Sharkoon standjáról a társoldalunkkal, vagyis a Tech2-vel közösen készítettünk egy videót is, amit alább lehet megtekinteni, és itt szinte mindenről szó esik, ami szembejött velünk:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés