Hirdetés

Phanteks PH-TC90LS ultra kompakt processzorhűtő

A CPU-hűtők piacán nem sok érdekességgel találkozhattunk az utóbbi időben, viszont az SFF számítógépek és HTPC-k növekvő népszerűsége miatt megnőtt a kereslet a kompakt méretű, mégis elégséges teljesítményt nyújtó processzorhűtők iránt. Ezt az igényt próbálja meg kielégíteni a Phanteks legújabb termékével, a nem túl beszédes elnevezésű PH-TC90LS ultra alacsony profilú CPU-hűtővel.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A hűtőborda kiterjedése ventilátor nélkül mindössze 95 x 95 x 27 mm, tömege pedig 235 gramm, így mérete biztosan nem okoz majd komolyabb kompatibilitási problémákat. A nikkelezett réz talpat és alumínium lamellákat a specifikáció szerint 3 darab 6 mm átmérőjű hővezető cső is összeköti, ez utóbbiak azonban a mélyben kerültek integrálásra, így a képeken nem látszanak.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Persze a PH-TC90LS egy nagyobb teljesítményű központi egységgel aligha lenne képes passzívan megbirkózni, ezért a csomagban egy 92 mm-es fehér ventilátort is mellékelnek, ezzel a hűtő mérete 95 x 95 x 43 mm-re nő, tömege pedig 273 grammra hízik, viszont még így sem lépi túl az úgynevezett Intel Keep-Out zónát (95 x 95 mm). A ventilátor UFB (Updraft Floating Balance) csapágyazású, amelyre a gyártó minimum 150 000 órás üzemidőt jósol. PWM szabályozással 1000 és 2500 percenkénti fordulatra képes, ehhez 11,53 – 28,67 cfm légszállítás és 19 – 26 dB(A) zajszint párosul. A gyártó állítása szerint maximum 130 TDP-vel rendelkező processzorokkal párosítható.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Ami a kompatibilitást illeti, egyelőre csak Intel LGA2011/1155/1156 foglalatú processzorokra szerelhető fel, AMD variáns érkezéséről még nem esett szó. Érdemes még megemlíteni, hogy a csomagolásban a jó minőségű hővezető paszta mellett 80 mm-es ventilátorokhoz való leszorítókat és két gumicsíkot is mellékelnek, amelyek a hűtőborda tetejére fektetve minimalizálják az esetleges vibrációból származó zajokat.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A Phanteks PH-TC90LS ultra kompakt processzorhűtő vételára 5 év garanciával 29,99 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés