Hirdetés

A Panasonic bejelentette a világ első hordozható Blu-ray lejátszóját

A Panasonic hordozható Blu-ray-lejátszót jelentett be, mely gyakorlatilag egy új piacot indíthat be, ahova várhatóan a többi gyártó is elkészíti saját megoldását. A DMP-B15 típusjelzéssel ellátott készülék 8,9 colos kijelzővel dolgozik, melynek felbontása 1024x600 képpont. A meglehetősen kicsi felbontásnak köszönhetően a Blu-ray médiák nagyfelbontású anyagait, a megjelenítő sajnos nem képes megfelelő minőségben visszaadni, ezt azonban ellensúlyozza a termék HDMI kimenete. Utóbbi használatával egy HDTV-n az anyagok akár 1080p-s felbontás mellett is lejátszhatóak, ennek megfelelően a DMP-B15 felfogható otthoni blu-ray lejátszónak is.

A készülék rendelkezik még kompozit kimenettel is, így a régebbi televíziók is támogatottak, továbbá lehetőség van a BD-Live szolgáltatás használatára. Utóbbi természetesen nem működik SD kártya és internet nélkül, ezért a lejátszó rendelkezik kártyaolvasóval és Ethernet porttal.

A DMP-B15 a VIERA Cast technológiát is kihasználja, ami a vállalat saját fejlesztésű interaktív szolgáltatása. A funkció segítségével lejátszhatóak az interneten fellelhető streamelt videók. Itt érdemes azonban megjegyezni, hogy nincs lehetőség az internet böngészésére, pusztán a Panasonic szerződéses partnerei által üzemeltetett oldalak médiatartalma játszható le. A listán jelenleg a YouTube, a Google, az Eurosport, a Bloomberg és a weather.com szerepel, de természetesen a szolgáltatók száma a jövőben még bővülhet is.

A Panasonic DMP-B15 ebben a hónapban érkezik meg az európai üzletekbe, az ajánlott fogyasztói ára 550 euró körül lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés