Hirdetés

Computex 2022: bejelentette Wi-Fi 7 platformjait a MediaTek

A Filogic 880 és 380 a világon elsőként vált elérehtővé a megcélzott kategóriában.

A MediaTek nem aprózza el a vezeték nélküli hálózatok új generációját, és a Computexen bejelentették, hogy előálltak a világ első, partnerek számára már elérhető Wi-Fi 7 platformjaival, amelyek közül a Filogic 880 a routereket, access pointokat és getaway-eket célozza, míg a Filogic 380 a kliensek piacát venné be. Mindkét opcióra jellemzők a Wi-Fi 7-hez kapcsolódó újítások, mint például 320 MHz-es sávszélesség, a 4096-QAM moduláció támogatása, illetve az MRU (Multiple Resource Unit) és az MLO (Multi-Link Operation) – utóbbi kettő a késleltetés csökkenéséért felel.

A képességek tekintetében az utóbbit könnyebb részletezni, mivel a Filogic 380 egy Wi-Fi 7 és Bluetooth 5.3 kombó vezérlő, méghozzá egyetlen lapkán belül. A Bluetooth interfész LE Audio képességgel rendelkezik, míg a Wi-Fi 7 modul dupla 2x2-es rádiót kínál a kétsávos egyidejű működéshez. A lapka 2,4, 5 és 6 GHz-es sávokon képes működni, egy csatornán pedig maximum 5 Gbps-os információátviteli teljesítményt kínál, míg MLO mellett elérhető a 6,5 Gbps is.

[+]

A Filogic 880 jóval potensebb, de ez érthető, hiszen a hálózati eszközöket célozza. A rendszer 36 Gbps-os pentasávos tempóig skálázódik, és egy csatornára levetítve is elérhető a 10 Gbps. Ezen túlmenően támogatott az OFDMA RU, az MU-MIMO és az MBSSID. A Filogic 880-ban a feladatokat egy négymagos ARM Cortex-A73-as processzor végzi, amely ki van egészítve a hálózati processzorával, illetve egy integrált kriptográfiai motorral (EIP-197).

A MediaTek a héten demonstrálja is az új fejlesztések képességeit a Computexen, az érdeklődők pedig már jelezhetik az igényeiket, ugyanis már lehet kérni mintákat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés