Hirdetés

Computex 2022: komoly routert villantott az ASUS

Az RT-AXE7800 7,8 Gbps-os vezeték nélküli tempóra lehet majd képes.

Az ASUS az idei Computexen leginkább az elmúlt időszakban prezentált termékeivel készült, de azért látni lehetett valóban új dolgokat is. Ezek között kiemelkedett a RT-AXE7800 nevű router, amely már látszatra is nagyon impozánsnak tűnik.

A szóban forgó fejlesztés állítólag 7,8 Gbps-os összesített vezeték nélküli tempóra képes, és a Wi-Fi 6E szabványnak felel majd meg annak minden előnyével. Olyan nagyon sok részletet a vállalat még nem osztott meg az érkező megoldásáról, de a 6 GHz-es mellett a 2,4 és 5 GHz-es sáv támogatása biztosnak tűnik, illetve található rajta egy 2,5 gigabites és egy 1 gigabites Ethernet port is, amelyek LAN vagy WAN interfészként is üzemképesek. Mellette még három 1 gigabites LAN aljzat sorakozik egy USB 3.0-val kiegészülve.

A hat antenna elhelyezése igen jól meg lett oldva, gyakorlatilag ha nincs rájuk szükség, akkor egyszerűen ráhajthatók magára a routerre. Ez azért lényeges, mert a 6 GHz-es sávot használó eszközökön az antennák eltávolításának lehetőségét tiltja a szabvány, és a gyártóknak újszerű megközelítést kell alkalmazni, hogy miképpen tudják az adott eszközt a dizájn tekintetében elfogadhatóbbá tenni. Ha az RT-AXE7800-at vesszük alapul, akkor ezt a problémát egészen szépen kezelték a tervezők.

Az ASUS várhatóan még idén piacra dobja a bemutatott routert, de arról nincs adat, hogy pontosan mikor, illetve mennyiért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés