Hirdetés

Cogage: új versenyzővel bővült a processzorhűtők piaca

A Cogage neve a legtöbb olvasó számára ismeretlennek tűnhet, ami nem is csoda, hiszen egy új cégről van szó. A 2008 végén megalakult vállalat a számítógépes hűtéstechnika területének meghódítását tűzte ki célul, ám a Cogage nem tervez saját hűtési megoldást, hanem a Thermalright egyes modelljeit fogja forgalmazni.


[+]

Az LGA1366 foglalatra felszerelhető Cogage True Spirit hűtő egy darab 120 mm-es ventilátorral dolgozik, melynek percenkénti fordulatszáma 1000 és 1500 közötti lehet. A maximális fordulat melletti zajszintre a vállalat 37 dBA értéket ad meg. A 670 grammos termék négy darab C-alakú hővezető csővel operál, melyek egy méretes, 48 lamellából álló alumíniumbordába vezetik a forróságot.

Az MST-140 típusú hűtő az LGA1366 mellett már az LGA775 foglalattal rendelkező alaplapokra is felszerelhető. A 410 grammos hűtő 40 alumíniumlamellából felépülő bordájába négy darab U-alakú, nikkellel bevont hőcső vezeti a processzor által termelt hőt, a megfelelő légáramlatokat pedig a 140 mm-es légkavaró biztosítja. A ventilátor motorja 1500 fordulatot tesz meg percenként, amihez a cég szerint 33 dBA-es zajszint párosul.


[+]

Mindkét termék hűtőteljesítménye elég a ma kapható összes processzor hőtermelésének elvezetésére, sőt a gyártó szerint még némi tuning is beleférhet, amennyiben nem extrém órajelek lesznek beállítva az alaplapok BIOS-ában. A hűtők várhatóan a jövő hónapban kerülnek forgalomba, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nem nyilatkozott a Cogage.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés