Hirdetés

CES 2020: belépőszintű négyfiókos Synology NAS a láthatáron

A hálózati eszközeiről ismert gyártó ezúttal a NAS-ok világával még csak ismerkedni vágyó felhasználókat célozta be.

A Synology – a QNAP-pel ellentétben – mindössze egy újdonságot jelentett be a CES-en, mégpedig a DiskStation szériát erősítő DS420j jelölésű modellt. A belépőkategóriás NAS négy, 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtókat fogadó fiókkal lett ellátva, így a maximális tárolókapacitás akár a 64 terabájtot is elérheti.


[+]

A rendszer lelke a négymagos Realtek RTD1296 lapka, melyet egy gigabájt rendszermemória segít a munkában, operációs rendszerből pedig a vállalat saját, DiskStation Manager (DSM) névre hallgató megoldását kapjuk. Utóbbi az alapvető konfigurálási lehetőségek mellett olyan funkciókat is tartalmaz, mint például a Synology Hyper Backup (melynek segítségével az asztal vagy egy USB meghajtó tartalmát, sőt, akár egy általunk használt felhőszolgáltató szerverein tárolt adatainkat is lementhetjük néhány gombnyomással), az iSCSI, vagy a különböző virtualizációs lehetőségek.


[+]

A NAS hátoldalán egy Gigabit Ethernet és két USB 3.0 csatlakozót találunk, az enyveskezűek elleni védelmet pedig a Kensington zár szolgáltatja. A DS420j piacra kerülési ideje és várható árazása egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés