Hirdetés

CES 2017: monitorban nagy úr a Dell

A noteszgépek mellett monitorból is hozott érdekességet a Dell a CES-re, ráadásul ott van a Canvas is, ami kívülről olyan, mint a Surface Studio.

A Dell mindig is erős volt monitorból (az utóbbi három évben a piacot is vezette), úgyhogy a notebookos részen túl erre is vetettünk egy pillantást, és megnéztük a Dell UltraSharp UP3218K-t is. Akinek ez a karaktersor nem mond semmit, annak eláruljuk, hogy a világ első 32 colos, 8K felbontású monitoráról van szó, amely ráadásul nem egy távoli demó, hanem egy, már 2017 második negyedévének elején a boltokba kerülő hardver.

Az 5000 dolláros kijelzőn tehát 33,2 millió pixel van, ez pedig a 32 hüvelykes képátló mellett 275 ppi pixelsűrűséget jelent – tehát gyakorlatilag már 30 cm-nél elérjük azt a pontot, ahol retinának hívhatjuk a képernyőt. Persze nem kizárólag a képpontok száma érdekes itt, a képernyő 60 Hz-es frissítésre képes, valamint 100%-ban képes lefedni nemcsak az sRGB, de az Adobe RGB színteret is, míg a DCI-P3 esetében 98, a Rec.2020-nál pedig 80 százalékos lefedettséget ígér. Ahogy a képen is látszik, a 8K meghajtása azért nem triviális feladat, csak az újabb grafikus kártyákon van olyan DP kimenet, ahol ez kétmonitoros trükkök és dupla kábelezés nélkül megvalósítható.

Dell UP3218K 8K-s monitor Dell UP3218K 8K-s monitor Dell UP3218K 8K-s monitor Dell UP3218K 8K-s monitor
Dell UP3218K 8K-s monitor [+]

A stand másik érdekessége az S2718D, amely egy standard 27"-es QHD kijelző, 99%-os sRGB lefedettséggel, 400 cd/m² fénysűrűséggel, USB-C és HDMI 2.0 bemenetekkel. Amiért mégis érdekes, az egyrészt a HDR megjelenítés (igaz, ennek mikéntjére a standon nem tértek ki, annyit mondtak, hogy nem a tévéknél megszokott szabványok valamelyikét használja), illetve az, hogy ez a világ legvékonyabb monitora. Az InfinityEdge stílusban nagyon vékony kávát használó képernyő márciustól lesz rendelhető az Egyesült Államokban, 700 dollárért.

Dell S2718D Dell S2718D
Dell S2718D [+]

Szintén monitor, de egészen már célközönségnek szól a Canvas, amely a Microsoft Surface Studióra hasonlít, ám azzal ellentétben ez nem egybegép, csak egy képernyő, amely viszont bármilyen megfelelő számítógépet „Surface Studióvá” tehet. Maga a készülék egy szinte teljesen hátradönthető 27 colos monitor, QHD felbontással és a Surface-éhez (vagy éppen a 3D Connexion SpaceNavigatorhoz) hasonló kontrollerrel – ennek neve Totem. A Canvas 27 colos méretű kijelzőjéhez képest egyébként elég sok helyet foglal, ugyanis elég vastag kereteket kapott, erre tudjuk használaton kívül kirakni a Totemet vagy a rajzoláshoz használható tollat. A Canvas érkezése áprilisra várható, de az árát nem árulták el.

Dell Canvas Dell Canvas Dell Canvas
Dell Canvas [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Hirdetés