Hirdetés

Óriási 4K kijelzőkben gondolkodnak a Dellnél

Mint arról korábbi hírünkben beszámoltunk, a héten zajlik két fontos rendezvény, a FETC-t (Future of Education Technology) és a BETT-et (British Educational Training and Technology), ahol a gyártók kifejezetten az oktatásra kihegyezett eszközökkel jelentkeznek. E sorból a Dell sem maradt ki, az erre a területre szánt Latitude és Chromebook notebookjaikat már bemutattuk, de ezeken felül méretes interaktív kijelzőkkel (vagy ha úgy tetszik interaktív táblákkal) is készültek.


[+]

Ez a terület nem új a Dell számára, korábban is volt hasonló termékük, a 70 hüvelykes C7017T Full HD felbontással, de a most bemutatott két új modell ennél előrébb jár a 4K felbontás révén. Az egyik az 55 hüvelykes C5518QT, a másik pedig a 85 hüvelykes C8618QT, melyek a méretüket leszámítva megegyeznek tudásban. Egyikben sincs beépített PC, de a Dell OptiPlex Micro egyetlen kábellel (plusz tápcsatlakozó nélkül) ráaggatható mindkét modell hátuljára az erre fenntartott helyre. A hagyományos táblát helyettesítő interaktív kijelzők mindegyike 20 pontos érintést tud kezelni, illetve két-két passzív stylus is jár melléjük, amelyekkel a nem tükröződő, ujjlenyomatálló felületre lehet írni, rajzolni.


[+]

A Dell nem csak az oktatási intézmények számára teszi elérhetővé a duót, hanem mindenki számára. Bár nem valószínű, hogy otthoni használatra sokan vásárolnának ilyet, de a céges felhasználás egyáltalán nem kizárt. Mindenesetre alaposan zsebbe kell nyúlni, a kisebbikért valamivel 5000, a nagyobbikért pedig 11 000 dollárt kell fizetni a március 30-i megjelenéskor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények

Hirdetés