Hirdetés

Frissült a Dell Precision családja és kész a Canvas is

A gyártó a Siggraphon mutatta be az új sorozatot, együtt a Canvas rendszerrel.

Huszadik születésnapját ünnepli a Dell Precision sorozata, amelybe asztali, szekrénybe szerelhető és hordozható munkaállomások is tartoznak, a legújabb családtagok bemutatására pedig a Siggraphot választotta a Dell.

Ez különösen az előbbi kettő változat esetében lehet érdekes, ezeket ugyanis már jó ideje nem frissítette komolyabban a cég. Az új széria négy tagból áll, ezek az 5820, 7820 és 7920 számokat viselik a torony, és a 2U 7920 jelzést a szekrényes modell esetében. Valamennyien Skylake-X processzorok köré épülnek, és a két processzor fogadására képes 7920-as széria esetében – nyilván megfelelő CPU-kal – 4 vagy 6 csatornás kiépítésben 3 TB-nyi RAM-ot támogatnak. A szintén két CPU-foglalatos 7820-nál 384, az egy processzoros 5820-nál pedig 256 GB a maximálisan telepíthető RAM mérete.


[+]

Videokártyákból és háttértárakból is igen széles a konfigurációs skála, az előbbiek listája a Quadro P400/Radeon Pro WX2100-tól a Quadro GP100-ig és PRO SSG-ig terjed. A grafikus rendszernél a 7920/7820 akár 900 wattot is „ehet”, úgyhogy nincs akadálya három csúcskategóriás VGA használatának sem. Tárolóként HDD és persze NVMe csatolós SSD-k fogadására készítették fel a gépeket, ennek kapcsán fontos fejlesztés, hogy a gépház felbontása nélkül elérhető FlexBay helyek már PCIe kivezetést is kaptak.

Az új gépek október harmadikától érkeznek majd.


[+]

A noteszgépes oldalon, az évforduló örömére bejelentették az Precision 5520 noteszgép születésnapos, Anniversary kiadását, amely limitált példányszámban készül majd. A gép háza némileg módosult a „standard” modellhez képest, az AE esetében sötétszürkére eloxált alumínium burkolatot kapott, speciálisan ujjlenyomat-taszító bevonattal. Az 5520 Anniversary Edition két változatban kapható, induló ára 2179 dollár, ezért alapesetben i7-7820HQ CPU-t, Quadro M1200 GPU-t és 15,6 hüvelyes, 4K felbontású érintésérzékeny kijelzőt kapunk, egy 11,1 mm vastag és 1,78 kg tömegű csomagban.


[+]

Nem Precision, hiszen nem is önálló számítógép a Canvas, amelyet a Dell a CES-en mutatott be, és áprilisra ígért. Nos, ezzel kicsit megcsúsztak, de most már tényleg elérhető a hatalmas, érintőképernyővel, tollal és Totemnek hívott, vezeték nélkül kontrollerekkel rendelkező készülék, amely tulajdonképpen egy QHD felbontású, 27 hüvelykes monitorral kombinált beviteli eszköz. A Canvas 1799 dollárba kerül, ezért az árért a monitor mellett a tollat és a nagyobbik Totemet kapjuk meg, a kisebbiket, ha szükséges, külön lehet majd megvásárolni. A Canvas használatához egyébként ideális esetben a Windows 10 Creators Update-re és a támogatott, több, mint 90 szoftverre is szükség van – az utóbbiak listájában persze ott vannak a legfontosabbak az Adobe, Autodesk, SolidWorks műhelyekből.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

  • CES 2017: monitorban nagy úr a Dell

    A noteszgépek mellett monitorból is hozott érdekességet a Dell a CES-re, ráadásul ott van a Canvas is, ami kívülről olyan, mint a Surface Studio.

Hirdetés