Hirdetés

Még erősebb lett a Razer szupervékony játékos notebookja, az új Blade

A Razer egy ideje piacon van már a vastag pénztárcájú játékosoknak szánt Blade és Blade Pro notebookkal, amelyek különlegessége, hogy a nagy teljesítményű hardver viszonylag vékony házban foglal helyet, és a tömeg tekintetében is próbálnak a realitások talaján maradni, nem tönkre téve a hordozhatóságot - ennek megfelelően a 14"-es Blade 2, a 17"-es Blade Pro pedig 3 kg körül marad. Időről időre viszont szükségessé válik a hardver frissítése, ez az idei évben sem maradhat el, noha nem lehetünk biztosak benne, hogy idén nem ez lesz az utolsó.

A frissítést elsőként a kisebbik Blade-et érinti, de le kell szögezni már rögtön az elején, hogy a külsőn mit sem faragtak, a gyártó csak a hardverhez nyúlt hozzá, de néhol azt is csak módjával. A processzort ugyanis cserélték, de az nem a legújabb ötödik generációs Intel Core i (aka Broadwell) sorozatból kerül ki, hanem továbbra is az Intel Haswell család sarja maradt, igaz, most a négymagos i7-4720HQ került bele, ami 2,6/3,6 GHz-es órajelével jelentős pluszt kínál a korábbi, 2,2/3,2 GHz-re képes i7-4702HQ-val szemben.


[+]

Mivel a Blade esetében a memória az alaplapra van forrasztva, azaz nem bővíthető, így kulcsfontosságú változás, hogy a RAM-kapacitást megduplázták: 8 helyett 16 GB DDR3 memória került bele, továbbra is az alaplapra forrasztva. Kicserélték a korábban használt GeForce GTX 870M GPU-t is, és mivel a vállalat továbbra is ragaszkodik az NVIDIA termékéhez, így a váltás értelemszerűen a GTX 970M-re esett, továbbra is 3 GB VRAM-mal és Optimus technológiával.


[+]

A kijelző felbontása maradt QHD+, azaz 3200x1800 pixel, ami 14"-es felbontás mellé továbbra is picit túlzás, hiszen ennél keményebb hardvereknek is gondot okoz a játék futtatása natív felbontásban és magas részletesség mellett. Mindenesetre a 10 ujjas IGZO érintőpanel széles betekintési szöget kínál, a LED-es háttérvilágítás pedig 350 cd/m²-nél tetőzik, ami kicsit visszalépés a korábbi 400 cd/m²-hez képest.

Minden egyéb körítés maradt, kezdve a háttérvilágításos billentyűzettől a ki- és bemeneteken át a 128/256/512 GB-os SSD opcióig és az AC-s Wi-Fi vezérlőig. Viszont biztos ami biztos alapon egy olcsóbb verzió is lesz nem érintős, matt Full HD kijelzővel, ami a 16 GB RAM-ot leszámítva megkap minden frissítést, viszont csak 256 GB-os SSD-vel lesz elérhető. Ami pedig az árakat illeti, az új Blade kezdőára 2199 dollár lesz, míg a Full HD-s verzióért 1999 dollárt kérnek. A leváltott Blade a készlet erejéig a boltokban marad, ezért akciósan 2199 helyett 1899 dollárt kell fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés