Hirdetés

CeBIT: Növekvő kapacitású SSD-k

A CeBIT-en számos gyártónál láthattunk SSD-ket, azaz flashmemóriás tárolóegységeket, melyek kapacitása a trendeknek megfelelően tovább bővül. A Pretec standjának tájékoztató feliratai az ipari felhasználásra szánt, megerősített burkolatú, robusztus Apogee termékcsalád kapcsán például konokul 64 GB-ig terjedő változatokról informáltak, ám valójában új típusok is láthatók voltak 48, 128 és 192 GB-os kapacitással. A 2,5 hüvelykes, Serial ATA csatolós SSD-k tartós átviteli sebessége 65 MB/s-ig terjed.

A Pretec a kiállítás alkalmából Európába is elhozta a CES-en már bemutatott CompactFlash memóriakártyáit, amelyek kapacitásukban és sebességükben is továbbfejlődtek elődeikhez képest. A 48 GB-os változaton a 233x tempójelzés látható, ami mögött 25 MB/s írási, illetve 36 MB/s olvasási sebesség rejlik. Még gyorsabb a legfeljebb 24 GB-os CF kártya, amelynek 333x jelzése alatt 40 MB/s írási és 50 MB/s olvasási sebesség értendő.

Természetesen a SanDisk SSD-választékát is közszemlére bocsátották, ezekről a meghajtókról korábbi híreinkben beszámoltunk, akárcsak az A-Data 1,8 és 2,5 hüvelykes flashchipes tárolóiról. Utóbbinál a 64 GB-os modellek után jönnek a kétszer ekkora egységek, mégpedig nem is rossz paraméterekkel. Az MLC rendszerű 128 GB-os változat 60 MB/s-os írási és 100 MB/s-os olvasási sebességet garantál, és lesz ugyanekkora tárhellyel szolgáló, de gyorsabb SLC chipekre épülő, RAID-es megoldás is 110 MB/s írási, illetve 190 MB/s olvasási tempóval. Szintén az A-Data standján láthattunk egy külső egységet, amely szemre nem különbözött a 2,5 hüvelykes merevlemezt tartalmazó adattáraktól, azonban belsejében SSD rejtőzött. A külső házat USB 2.0 és eSATA interfésszel látták el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés