Hirdetés

Az Imation is belevág az SSD-k forgalmazásába

A különféle tárolómegoldások piacán évtizedek óta jelentős szerepet betöltő Imation bejelentette, hogy azonnali hatállyal piacra dobja flashalapú, merevlemezeket helyettesítő háttértárait (SSD-k). Az új eszközök két termékcsaládban jelennek meg: a MOBI 3000-es sorozat a hétköznapi felhasználókat célozza, a PRO 7000-es pedig a professzionális, vállalati szegmensnek készült.

Az Imation SSD-i ugyanakkor nem saját fejlesztésű eszközök, a vállalat a koreai Mtron által gyártott megoldások mellett tette le a voksát, az Mtron háttértárait gyakorlatilag csak átmatricázzák a cégnél. A két termékcsalád ennek megfelelően az Mtron-vonalat követi a tárolóegységek paramétereit tekintve: a MOBI 3000-es meghajtók tartós átviteli tempója olvasás esetén 100 MB/s, írás során pedig 80 MB/s. A PRO 7000-es sorozat esetében a tartós olvasási sebesség 120 MB/s-ra, a tartós írási sebesség 90 MB/s-ra nő; a pillanatnyi csúcsértéket, ahogy korábban, ezentúl is a SATA-150 interfész áteresztőképessége jelöli ki. A véletlenszerű hozzáférési idő mindegyik modellnél átlagosan 0,1 ms.

Az SSD-k egyelőre csak 32 gigabájtos kapacitással jelennek meg az Imation kínálatában. A MOBI 3000-es modell 700, a PRO 7000-es 1160 dollárért érhető el a tengerentúlon. Mindkét típusból kapható 2,5 és 3,5 hüvelykes méretű házba szerelt változat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés