Hirdetés

Egy sima, egy fordított

Két merőben más modellel jelentkezett a Thermaltake és a GlacialTech. Míg az előbb gyártó egy nagy teljesítményű, erősebb processzorokhoz való hűtőt tervezett, addig az utóbbi inkább az ár alacsonyan tartásában látja a siker kulcsát, és az új modell csupán a régi (de annál népszerűbb) LGA775-ös foglalatú központi egységekre szerelhető fel.

A Thermaltake Frio nevű kreálmánya bevallottan a csúcskategóriát célozza meg. Habár már régóta rebesgetik az érkezését, úgy tűnik, hogy legalább a 2010-es év elejéig várni kell rá. A tekintélyes méretű, 130 x 92 x 160 mm-es hűtő alumíniumlamelláiba öt darab nyolc mm-es, U alakú, réz hőcső vezeti a forróságot, amit a 120 mm-es ventilátor igyekszik eloszlatni. A légkavaró fordulatszáma percenként 1200 és 2500 között szabályozható, így választhatunk a nagyobb hűtési teljesítmény és a csendesebb működés között. A Frio valószínűleg kompatibilis lesz az LGA775-ös, LGA1156-os és LGA1366-os foglalatú Intel, illetve az AM2, AM2+ és AM3-as AMD processzorokkal. A pontos megjelenési idejéről és az áráról nincsen információ, de a közelgő CES kiállításon várhatóan minden kiderül.

Thermaltake Frio
Thermaltake Frio

A GlacialTech egy egészen másmilyen megoldást mutatott be. A GlacialStars márkanéven megjelenő, IceHut 5059 nevű processzorhűtő sokkal egyszerűbb modell, viszont így is jó szolgálatot tehet. Méghozzá az Intel LGA775-ös központi egységekhez, hiszen ez a berendezés csak ezzel az egy foglalattal kompatibilis (azokból is a maximum 95 wattos TDP fogyasztású modellekkel társítható). Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne használható, hiszen ezek a processzorok még mindig nagyon népszerűek. A 92 x 92 x 55 mm-es, 263 grammos hűtő egy 92 mm-es ventilátorral működik, aminek a fordulatszáma nem szabályozható, folyamatosan 2100 rpm-en jár, és 25 dBA zajt kelt. Ha tulajdonságaiban nem is annyira vonzó, mint az előzőleg bemutatott modell, árában mindenképpen az: csupán 10 dollárért megvásárolható, így tökéletes lehet a gyári hűtő lecserélésére.

GlacialStars IceHut 5059
GlacialStars IceHut 5059

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés