Hirdetés

CD-t és DVD-t csócsál a Piranha

Percenként maximum 15 optikai adattárolót – CD-t vagy DVD-t – végez ki környezetbarát módon a Condre Technology Piranha névre keresztelt lemezmegsemmisítője. A Piranhához hasonló eszközök egyre szélesebb körben terjednek; a kormányzati és nagyvállalati szférák mellett gyakran a kisebb irodákban is hasznát veszik az iratmegsemmisítők elvére épülő berendezéseknek.


A hal neve: Piranha

A vállalatok számára manapság komoly kockázatot jelenthet, ha egy fontos adatokat tartalmazó, leselejtezett adatrögzítő illetéktelen kezekbe jut, ezért a kinyomtatott bizalmas dokumentumok megsemmisítése után egyre több módszer születik az optikai adathordozók olvashatatlanná tételére. Utóbbi folyamat ugyanakkor korántsem olyan egyszerű, mint a papír „adathordozók” megsemmisítése, ráadásul a fényes korongok összezúzásával a környezetre káros anyag keletkezhet.

A Condre Technology új gépe, a Piranha környezetkímélő módon bánik el a feleslegessé vált, fontos adatokat tartalmazó lemezekkel: a 100 korong fogadására felkészített egység teljesen automatizáltan működik; a behelyezett lemezekbe apró gödröcskéket vés, ezzel lehetetlenné téve az adatok beolvasását. A gép ily módon percenként maximum 15 adathordozót eszik meg, majd köp ki, így a behelyezett 100 korongot valamivel több mint hat és fél perc alatt teszi használhatatlanná.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés