Hirdetés

C3 processzorra épülnek az új Xeron notebookok

A Xeron Viago 330 típusú készülék jellemzői: 1,0 GHz-es VIA C3T CPU, USB 2.0-támogatás, 10/100 MBps-os Ethernet hálózati kártya, 56K-s modem. A megjelenítésről az S3 cég ProSavage DDR integrált grafikus chipje gondoskodik. Utóbbi minimum 8, maximum 32 MB DDR-RAM-ot vesz el a rendszermemóriából.

Az összképet a 10,4 colos aktív TFT-kijelző és a Cardbus-támogatással rendelkező PCMCIA-csatlakozó teszi teljessé. A három USB 2.0-port elegendőnek tűnik a várható igények kielégítéséhez. A felsorolásból is kitűnik, hogy a Viago 330 nem egy sebességbajnok, de nem is ennek tervezték, ám meg kell hagyni, ár/teljesítmény szempontjából igenis ott van a szeren. A C3T processzor alacsony fogyasztása is a vásárlási döntést megkönnyítő szempont lehet.

További előny, hogy a Xeron üzletfilozófiája szerint az összes modell esetében a felhasználó maga állíthatja össze a konfigurációját, ami valljuk be, nem sok cégre jellemző. Erwin Hellinger, a Xeron GmbH kommunikációs vezetője azt állítja, hogy megbízható és olcsó megoldásokat kerestek az új notebookjaikhoz. Nos ez igaz lehet, mert például a VIA C3T processzora mindkét kritériumnak megfelel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés