Hirdetés

Brutálisan gyors az Idegenek új notebookja

Manapság korántsem csak az asztali PC-k, munkaállomások kiváltsága a modern játékprogramok futtatásának lehetősége, ugyanis egyre több noteszgépet fejlesztenek a játékostársadalom igényei szerint; akadnak ezek között olyan modellek is, amelyek gyakorlatilag bármelyik PC-vel felveszik a versenyt. Ilyen gépekből áll a Dellhez tartozó Alienware Area-51 m5790 Special Edition szériája, mely villámgyors grafikus vezérlővel, valamint igény szerint gyárilag túlhajtott kétmagos processzorral is rendelhető.

Az Intel mobil technológiájára építő gép kérhető 2,66 GHz-re túlhajtott Core 2 Duo T7600G processzorral, 2 GB DDR2-667-es memóriával, Mobility Radeon X1900-as videovezérlővel, akár két, egyenként 200 gigabájtos Serial ATA merevlemezzel és Blu-ray kombó egységgel is. Az alapfelszereltséghez többek között 802.11a/b/g rendszerű WLAN-modul, Gigabit Ethernet vezérlő és analóg modem tartozik, a notesz klaviatúrája pedig a kategóriájában megszokott módon numerikus blokkal is rendelkezik. A 17 hüvelykes kijelző választhatóan WXGA+ (1440x900 pixeles) vagy WUXGA (1920x1200 pixeles) felbontású lehet.

Az Alienware újdonsága nem nagyobb és nehezebb, mint egy átlagos 17 hüvelykes notebook. A gép mintegy 3,6 kilogrammos tömege tekinthető kisebbfajta bravúrnak, jóllehet a legtöbb noteszgép így is jóval könnyebb a brutális teljesítményű gamer notebooknál. Az akkumulátoros üzemidőről mindazonáltal – érthető okokból – mélyen hallgatnak az Alienware-nél.

A játékosoknak szánt csúcsnotesz legdrágább konfigurációja 4500 dollár körüli áron kelleti magát, ez átszámítva körülbelül 875 000 forintos árcédulának felel meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés